Henry Walker

Iz Miami Heata u Cedevitu: I ime sam promijenio jer je bilo dječje

Foto: KK Cedevita
Henry Walker
Foto: KK Cedevita
Henry Walker
12.11.2015.
u 10:46
- 
Cijelo djetinjstvo zvali su me Billy, napokon sam se toga riješio - rekao je Walker.
Pogledaj originalni članak

Tko je Johnnie Walker, to znamo, tu dvojbi nema. Ali bi nas zbuniti mogao prezimenjak razvikanog "Šetača" čije ime nosi škotski viski. Riječ je o Billu i Henryju Walkeru koji je – ista osoba. NBA košarkaš koji je izravno iz Miami Heata došao u Cedevitu na svom je predstavljanju objasnio zašto se vodi pod dva različita imena:

– Ime Billy nikad mi se nije sviđalo, a svi su me tako zvali. Čak se i mama čudila što me zovu Billy. I toga sam se želio nekako riješiti. Kao klinac sam došao u NBA, imao sam samo 18 godina, i ostalo mi je to ime Bill. Ali, kako sam odrastao, a danas imam 28 godina, odlučio sam napokon promijeniti ime. I uzeo sam prije dvije godine svoje srednje ime, Henry. I sviđa mi se. Riječ je o promjeni na pozitivno – kaže Walker.

Visok je 198 centimetara i ima 100 kilograma. Prepoznat ćete ga lako, po dvije pletenice na glavi. Važnije, igrao je za Boston Celticse, New York Knickse, a ove sezone bio je u Miami Heatu. Pa što takav igrač radi na Kajzerici?

Pullen mi je kao brat

– U Europi sam već bio, igrao sam s New York Knicksima ekshibicije u Europi. Gledao sam utakmice Cedevite, dojma sam da je riječ o discipliniranoj momčadi, a takav stil igre volim. Mogu igrati na raznim pozicijama, protiv malih, velikih, volim pucati. Jak sam i brz – pohvalio se novi Cedevitin Amerikanac, kojeg će trener Veljko Mršić koristiti na "trojci" ili "četvorci".

– Brzo ću se uklopiti, ne sumnjajte u mene. Jacoba Pullena znam, on mi je poput brata, a igrali smo zajedno na sveučilištu Kansas State. A što se tiče drugog Amerikanca, Jamesa Wrighta, njegovih sam se utakmica nagledao.

Je li cilj dolaska u Cedevitu, te igra u Euroligi, zapravo način za brzi povratak u NBA?

– Ne bih o tome špekulirao. Što će biti sutra ne znamo ni vi ni ja, a moj je cilj do kraja sezone isključivo ovaj klub – zaključio je Walker pokazujući na dres s brojem 12 koji će nositi.

Bio je već na prvom treningu s momčadi, a suigrači su imali samo riječi hvale za novog u momčadi:

– Walker je vrlo dobar igrač. Odličan je šuter, teško ga je čuvati, uvjeren sam da će nam puno pomoći – kazao je Marko Arapović.

Već u petak u 20 sati igrač koji je trčao Madison Square Gardenom (Knicks), TD Gardenom (Celtics) ili American Airlines Arenom (Heat), debitirat će u Draženovu domu. Stiže Laboral Kutxa.

– Iako je uvjeren da će se brzo prilagoditi, neće mu biti lako jer je momčad već na visokom nivou. Treba biti strpljiv, a znamo da igrači često u prvoj utakmici blistaju, a zatim im forma padne – kaže trener Cedevite Veljko Mršić.

Ne razočarati publiku

– U dobrom smo nizu, imamo četiri pobjede zaredom, dvije u ABA ligi i dvije u Euroligi, čak bih se usudio reći da smo hit Eurolige. No, Laboral je momčad koja je na vrhu naše skupine B u Euroligi, ima odličnog trenera Velimira Perasovića i neće nam biti lako. Usto, nema ni pritiska, od momčadi želim samo da drži formu i blago se uspinje. Najvažnije mi je da ne razočaramo navijače – dodao je Cedevitin trener.

Ulaznice za susret u petak mogu se kupiti već za 15 kuna.

>> Cedevita dovodi još jednog NBA igrača, stiže iz Miamija

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
08:21 14.11.2015.

samo Cibona !!!!