Englezi hvale Oršića

Izbacio je Tottenham, a sada čudesno zabio West Hamu

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Mislav Oršić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Mislav Oršić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Mislav Oršić
10.12.2021.
u 08:10
Tako Guardian: Na semaforu je bila tek četvrta minuta utakmice kada je lukavi Oršić, čiji su golovi prošle sezone izbacili Tottenham iz Europske lige, primio loptu na lijevoj strani, razmišljao što će učiniti s njom, a onda povukao sjajan potez.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Dinama pobijedili su West Ham s 1:0 u šestom kolu Europske lige i tako si potvrdili plasman u osminu finala ovog natjecanja. Završili su kao druga momčad skupine, Englezi su prvi, dok je Rapid kao treći pao u Konferencijsku ligu.

No, ono što je ljubiteljima nogometa sinoć zapelo za oko jest pogodak odluke Mislava Oršića kojeg hvale i engleski mediji. 

- Rani, čudesni pogodak Mislava Oršića potopio Čekićare u kišom natopljenom susretu Europske lige - piše The Sun.

SkySports dodaje: Trener Moyes se bojao za samopouzdanje svoje momčadi kada je Oršić, čiji je hat-trick izbacio Spurse iz natjecanja prošle sezone, zabio još jedan senzacionalan udarac iz daljine.

Tako Guardian piše:

- Na semaforu je bila tek četvrta minuta utakmice kada je lukavi Oršić, čiji su golovi prošle sezone izbacili Tottenham iz Europske lige, primio loptu na lijevoj strani, razmišljao što će učiniti s njom, a onda povukao sjajan potez.

BBC ga također hvali:

- Neiskusna obrana pala je već nakon tri minute kada je s ruba kaznenog prostora Mislav Oršić zabio u gornji kut.... Njegov čudesni pogodak u uvodnim minutama bio je težak uvod u viši standard, iako je domaća obrana napredovala kako je utakmica odmicala.

Recimo da je Oršiću to bio sedmi pogodak ove sezone u svim natjecanjima za Dinamo, a drugi u Europskoj ligi. Prije toga, zabio je Rapidu u listopadu u 2:1 pobjedi plavih. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
08:15 10.12.2021.

Zabio bi Mislav vjerojatno još barem jedan da nije zamijenjen pola sata prije kraja (meni osobno neshvatljivo), jer je još uvijek imao dovoljno snage i nije pokazivao umor, a bio je to jedan od njegovih dana.

DU
Deleted user
08:46 10.12.2021.

Prije svega čestitke Kopiću i momčadi na pobjedi i odličnoj igri prvih sat vremena. Dinamo je opet izgledao moćno do trenutka kada Kopić nije krenuo (prerano i bespotrebno ) zatvarati utakmicu i izvadio Oršića. Izlaskom Oršića i ulaskom Mišića se igra ponovno pretvorila u ono što smo gledali većinu ove sezone. Ovaj put je dobro završilo, nadam se da će sljedeći put Kopić imati malo više hrabrosti i krenuti sa zatvaranjem ipak malo kasnije.

Avatar Bell940
Bell940
08:48 10.12.2021.

Zatvaranje utakmice 35min prije kraja, nema smisla, trener K nije kapacitet za d. Prvo poluvrijeme ok, drugo bezveze