DIDIER DESCHAMPS

Izbornik Francuske reagirao na ždrijeb s Hrvatskom: Njih jako dobro poznajemo

Izbornik Francuske reagirao na ždrijeb s Hrvatskom: Njih jako dobro poznajemo
17.12.2021.
u 16:32
"Uvijek je teško i delikatno komentirati ždrijeb. Na papiru je moglo biti i gore. Osim toga, omogućuje nam protivnike različitih stilova i, s obzirom na Svjetsko prvenstvo, zanimljivo je. Igrat ćemo s reprezentacija koja igraju taktički različito," istaknuo je izbornik aktualnih svjetskih prvaka, ali i posljednjih pobjednika Lige nacija
Pogledaj originalni članak

Šest utakmica Lige nacija poslužit će kao priprema za Svjetsko prvenstvo, kazao je izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps nakon što su "Tricolori" završili u skupini s Hrvatskom, Danskom i Austrijom.

- Uvijek je teško i delikatno komentirati ždrijeb. Na papiru je moglo biti i gore. Osim toga, omogućuje nam protivnike različitih stilova i, s obzirom na Svjetsko prvenstvo, zanimljivo je. Igrat ćemo s reprezentacija koja igraju taktički različito - istaknuo je izbornik aktualnih svjetskih prvaka, ali i posljednjih pobjednika Lige nacija.

- Respektiramo naše protivnike, Dansku koja je bila polufinalist prošlog EURO-a, Hrvatsku koju jako dobro poznajemo i Austriju koja je u play-offu za Svjetsko prvenstvo. S obzirom na današnju situaciju, nemogućnost priprema za Svjetsko prvenstvo i prijateljske utakmice, ovih će šest utakmica poslužiti kao priprema. I nećemo imati duga putovanja, što je dobro - dodao je u izjavi koju je objavio FFF.

Francuzi otvaraju natjecanje u skupini 3. lipnja kod kuće protiv Danske, a tri dana kasnije gostuju u Hrvatskoj. Destog lipnja slijedi im gostovanje u Austriji, a 13. lipnja je uzvrat protiv "Vatrenih". U zadnja dva rujanska kola Francuzi će igrati kod kuće protiv Austrije (22. rujna), te u Danskoj (25. rujna).

- U Ligi nacija ćemo igrat s puno odlučnosti i ambicija - poručio je Deschamps.

Francuska je bila pobjednik posljednjeg izdanja Lige nacija nakon što je u finalu 10. listopada na San Siru pobijedila Španjolsku sa 2:1.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar duje912
duje912
10:39 18.12.2021.

ma lako ćemo mi s njima...već ih znamo u dušu