DARIJO SRNA:

Izbornik je preuzeo odgovornost za smjenu generacije

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Izbornik je preuzeo odgovornost za smjenu generacije
06.09.2014.
u 16:41
- Sada smo puni mladih i kvalitetnih igrača kojima svi skupa trebamo pomoći da se što lakše uklope - rekao je Srna.
Pogledaj originalni članak

Darijo Srna jedan je od senatora hrvatske nogometne reprezentacije. Kapetan i lider nacionalne vrste, igrač s najviše nastupa (117) u povijesti reprezentacije, poslije Olića i Pranjića i najstariji član družine Nike Kovača.

Iza kockastog kapetana dva su nastupa na svjetskim (2006. i 2014.) i tri na europskim prvenstvima (2004., 2008., 2012.). Darijo Srna danas i u 32. godini predvodi nacionalnu vrstu u nove kvalifikacijske izazove. Pun motiva, elana i želje za pobjedama, baš kao i u svom debiju protiv Rumunjske 2002. godine...

"Evo, preživjeli smo događaje iz Brazila, došlo je i do smjene generacije unutar reprezentacije. Sada smo puni mladih i kvalitetnih igrača kojima svi skupa trebamo pomoći da se što lakše uklope. Čekaju nas teške utakmice, pred nama su vrlo zahtjevne kvalifikacije" kazao je Darijo Srna.

Je li ovo bilo pravi trenutak za smjenu generacije?

"Gledajte, nikada nije pravi trenutak za smjenu generacije, ali on se dogodio i to moramo prihvatiti. Izbornik je preuzeo tu odgovornost na sebe, svi skupa vjerujemo da smo i dalje dovoljno kvalitetni za velike rezultate. Rezultati, nadam se, neće patiti."

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Niko Kovač nije bio u potpunosti zadovoljan utakmicom s Ciprom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DI
didery
16:59 06.09.2014.

dok se posloži ta generacija rakitić modrić i manđukić već če prijeći tridesetu

LI
list68
08:09 07.09.2014.

Sada bi, sam, trebao otići Olić, jer protiv Cipra, izgledao je smiješno. Treba mu zahvaliti, jer dok je mogao, bio je dobar, ali više nema smisla da zauzima mjesto sjajnim mladićima koji dolaze.

GE
GeorgeConstansa
22:21 06.09.2014.

Bivsim reprezentativcima kao Edvardo i Vukojevic je dao nogu u dupe pa sad malo glumi trenera ..