KHL LIGA

Izgubi li danas, Medveščak ide na prejaki SKA

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Izgubi li danas, Medveščak ide na prejaki SKA
28.02.2014.
u 11:54
Šansa Medveščaka je možda u tome što će Moskovljani biti bez najboljeg igrača Aleksandra Radulova, koji je prekjučer u utakmici sa Spartakom nakon udarca u ogradu dobio potres mozga i izbivat će s leda dva tjedna.
Pogledaj originalni članak

Igrao je Medveščak vrlo dobro 30 minuta protiv Dinama iz Rige, vodio 1:0, a onda se igra medvjeda potpuno raspala te su do kraja utakmice primili pet golova. Porazom je Medveščak pao na sedmo mjesto Zapada, te bi po trenutačnoj situaciji u 1. krugu doigravanja išao na SKA Peterburg, najskuplju momčad lige. Vrlo loš ishod, čak i ako se potvrdi predviđanje da će SKA u prvom krugu biti bez najboljeg igrača Ilje Kovaljčuka koji je ozlijedio koljeno.

Za poraz u Rigi Medveščak se može iskupiti večeras (16 sati) u utakmici s jakim CSKA, momčadi koja ima samo bod više na tablici. Šansa Medveščaka je možda u tome što će Moskovljani biti bez najboljeg igrača Aleksandra Radulova, koji je prekjučer u utakmici sa Spartakom nakon udarca u ogradu dobio potres mozga i izbivat će s leda dva tjedna.

– Radulov će nam jako nedostajati, on nam je vođa. Da stvar bude gora, to se dogodilo u najgore vrijeme, na kraju sezone – rekao je trener CSKA John Torchetti.

– Igru kao protiv Dinama iz Rige više ne smijemo ponoviti. Sad dolaze najvažnije utakmice sezone, svaka je pogreška skupa. Golove s igračem više ne smijemo više primati – rekao je Matt Ellison.

Do početka doigravanja još su tri kola, a mogući suparnici Medveščaka su – SKA, Lev iz Praga, Dinamo iz Rige i Donbass iz Donjecka. Izgubi li Medveščak danas od CSKA, gotovo sigurno će u prvom krugu ići na SKA, koji je sigurno i najnepoželjniji suparnik. Zbog političke situacije u Ukrajini, ni Donbass nije idealan ždrijeb. Vodstvo lige već je poručilo da će klub iz Donjecka igrati izvan Ukrajine dođe li i najmanje u pitanje sigurnost hokejaša.

Možda bi najbolji izbor za Medveščak bio Lev iz Praga. Tada bi medvjedi podršku navijača imali i na utakmicama u gostima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

A4
alfa 4c
13:56 28.02.2014.

Do hokeja mi je stalo kao do onog snjega u prvom mjesecu....

FU
FULL
13:48 28.02.2014.

Bojim se, da nam se danas crno piše?! Opcija SKA će biti "izgledna" i to će biti to za ovu godinu, na žalost?! Kad se ne trenira odgovorno i vrijeme troši na promocije, onda su i rezultati takvi kakvi jesu. Za plasman u doigravanje se znalo već na početku sezone i to zbog našeg roastera koji je to mogao napraviti, za puno više trebalo je izvući maksimum od 30% a to je onda realnost ovog sastava. Budemo vidjeli danas, ne dijelim optimizam.