Europski derbi

Jadran dočekuje favorita Lige prvaka kojega predvode Hrvati

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Jadran dočekuje favorita Lige prvaka kojega predvode Hrvati
29.11.2022.
u 10:57
Nismo naviklnuli biti na dnu tablice i zbog toga u Splitu moramo ići na pobjedu. Da bismo u tome uspjeli, morat ćemo odigrati utakmicu na visokoj razini jer se sastajemo s momčadi koja je zastrašujuće dobre kvalitete, posebno kod kuće, kaže Luka Lončar
Pogledaj originalni članak

Liga vaterpolskih prvaka dovodi večeras u Split veliki derbi europskog vaterpola, sastaju se domaći Jadran i talijanski Pro Recco, klubovi koji su već osvajali, i to više puta, naslove europskog prvaka. Splićani dižu formu, pokazali su to i na turniru Regionalne lige u Splitu gdje su od moćnog Novog Beograda u izjednačenoj utakmici poraženi s 11:13.

- Na Superkupu u Zadru protiv Juga nismo bili dobri, ondje nismo bili u pravoj formi, no već na turniru Premijer lige u Zagrebu proteklog vikenda to je izgledalo puno bolje. Nadam se da će protiv Recca biti još bolje, a onda tjedan kasnije i još jednu razinu bolje, na završnici našeg Kupa. Tako smo nekako planirali, formu tempirali, pa se nadam da smo na tom pragu - kaže Jadranov trener Mile Smodlaka.

Pro Recco će predvoditi dvojica Hrvata, trener Sandro Sukno i sidraš Luka Lončar. Nakon što je u prvom kolu poražen od Olympiakosa talijanskom prvaku ne bi legao još jedan poraz i ostanak na dnu tablice, ali...

- Nismo naviknuli biti na dnu tablice i zbog toga u Splitu moramo ići na pobjedu. Da bismo u tome uspjeli, morat ćemo odigrati utakmicu na visokoj razini jer se sastajemo s momčadi koja je zastrašujuće dobre kvalitete, posebno kod kuće. Jadran ima trojicu igrača koji su prije nekoliko mjeseci osvojili Europsko prvenstvo u Splitu, olimpijskog pobjednika poput Dobuda s velikim međunarodnim iskustvom. Bit će teško, Jadran se isto želi plasirati na Final Eight, ali navikli smo na ovakve utakmice - izjavio je Lončar za internetsku stranicu svog kluba.

Očekuje nas, dakle, kvalitetna i uzbudljiva utakmica, pa se uputite večeras na poljudski bazen. A ako niste u prilici za to, prijenos utakmice koja počinje u 19 sati možete pratiti na SportKlubu 3.  

Dan kasnije naš drugi predstavnik u Ligi prvaka Jug AO, također u 19 sati, u Dubrovniku dočekuje francuski Marseille.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.