PODVIG NEXEA!

Jaganjac nakon velike pobjede protiv Vardara: Naporan put nas je motivirao

Jaganjac nakon velike pobjede protiv Vardara: Naporan put nas je motivirao
06.02.2022.
u 17:25
– Dobro se osjećam. Postoji još taj mali strah. Nisam vjerovao da ću se ovako brzo oporaviti jer prva tri-četiri dana nakon ozljede nisam znao ni tko sam ni gdje sam - komentirao je Jaganjac svoj potres mozga
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Nexea iz Našica ostvarili su vrijednu pobjedu na startu SEHA Gazprom lige. Pobijedili su Vardar, ne tako davno dvostrukog prvaka Europe, i to usred Skoplja. Bilo je 25:24 za Našičane koji su tako prvi put u povijesti upisali gostujuću pobjedu protiv Vardara.

– Imali smo strašno naporan put do Skoplja i baš zbog tog napornog puta rekli smo u svlačionici: "Idemo pobojediti kako bi napor od puta imao smisla." Naime, prije Skoplja gostovali smo u Dubrovniku gdje smo odigrali prvenstvenu utakmicu s domaćinom. Potom smo preko Crne Gore i Kosova doputovali u Skoplje – istaknuo je Halil Jaganjac koji je postigao pet pogodaka.

Ukrajina ili Dalmacija?

Putešestvije se nastavljaju odlaskom u Zaporožje?

– Još ne znam hoćemo li u Ukrajinu ili u Dalmaciju. Naime, Motor ima problema s igračima pozitivnim na koronavirus pa su tako morali otkazati prvi susret SEHA Gazprom lige protiv Vojvodine. Ako nećemo u Ukrajinu, onda ćemo odraditi kup-utakmicu protiv Kaštela u gostima – naglasio je Jaganjac.

Vratimo se susretu protiv Vardara... Kontrolirali ste rezultat veći dio utakmice?

– Od početka do kraja smo bili stalno u vodstvu, imali smo tek jednu manju krizu početkom drugog poluvremena kada je domaćin serijom od 4:0 došao do minimalnog vodstva. Naša obrana bila je na visokom nivou što se vidi iz broja primljenih pogodaka. Vratari i jedne i druge momčadi nisu briljirali, ali su zato obrane bile dobre. Razgovarao sam prije utakmice s Gadžom, našim reprezentativcem koji igra za Vardar, pa mi je rekao da se još moraju uigrati i prihvatiti ideje novog trenera Davisa. Njima je ovo bila prva utakmica nakon stanke. Trebali su igrali protiv Metalurga, ali i taj je susret odgođen – kaže Jaganjac.

Kako se vi osjećate nakon potresa mozga koji ste zaradili na Europskom prvenstvu?

– Dobro se osjećam. Postoji još taj mali strah. Nisam vjerovao da ću se ovako brzo oporaviti jer prva tri-četiri dana nakon ozljede nisam znao ni tko sam ni gdje sam. Poslije oporavka bio sam spreman vratiti se u Mađarsku, ali sam onda dobio pozitivan test pa sam morao idućih deset dana u izolaciju. Priključio sam se momčadi neposredno prije puta u Dubrovnik. Tamo sam malo igrao, tek toliko da osjetim loptu. Protiv Vardara nije bilo loše, no još je to daleko do moje najbolje forme – rekao je Halil.

Ispit sezone, dolazi Aix

Za Našičane ubrzo dolazi utakmica drugog dijela sezone, gostovanje francuskog Aixa u skupini Europske lige. Našičani su nakon šest odigranih utakmica na trećem mjestu s osam bodova, koliko ima i drugoplasirani švedski Sävehof. Prvi je Magdeburg s 11 bodova. Aix je pak posljednji, šesti, sa samo jednim bodom.

– Aix ima puno kvalitetniju momčad nego što to pokazuju rezultati. Oni će napraviti sve kako bi u posljednja četiri kola osvojili sve bodove i tako se ugurali u osminu finala. Neće biti lako, istina, tamo smo ih pobijedili. Nama pobjeda znači potvrdu plasmana među 16 najboljih što nam je bio prvi cilj u Europi ove sezone. Nakon domaćeg susreta protiv Aixa imamo seriju teških utakmica u Europskoj ligi, idemo u goste Sävehofu i Logronesu, a onda u posljednjem kolu dočekujemo Magdeburg – zaključio je Jaganjac.

Da se malo dotaknemo reprezentacije, u kvalifikacijama za SP izvukli smo pobjednika susreta između Ukrajine i Finske?

– Ždrijeb je dobar i vjerujem da ćemo se plasirati na SP. Za mene je EP prerano završio pa jedva čekam sljedeće veliko natjecanje. Bit ću godinu dana iskusniji i, vjerujem, još bolji – istaknuo je Halil.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.