WTA CHAMPIONSHIPS

Janković posljednja osigurala turnir najboljih

Foto: Reuters
Janković posljednja osigurala turnir najboljih
22.10.2009.
u 15:26
Najbolja srbijanska tenisačica i trenutačno deveta igračica na WTA ljestvici, Jelena Janković, u četvrtak je osigurala posljednje, osmo mjesto koje vodi na završni turnir najboljih igračica svijeta, WTA Championships u Dohi.
Pogledaj originalni članak

Odluka o posljednjoj, osmoj sudionici ženskog završnog turnira sezone pala je na WTA turniru u Moskvi, jednom od dva turnira koji se igraju u posljednjem tjednu ''regularne'' sezone (drugi je u Luksemburgu, op.a.).

Ruskinja Vjera Zvonarjeva, prva nositeljica Kremlin Cupa, izgubila je u drugom kolu od bugarske kvalifikantice Cvetane Pironkove 6-0, 6-2, čime je sama sebi zatvorila vrata završnice u Dohi.

Naime, Janković, koja je druga nositeljica u Moskvi, na ljestvici kojom se vrednuju samo ovogodišnji rezultati, imala je pet bodova više od Zvonarjeve na osmom mjestu. Budući da je Janković prošla prvo kolo u Moskvi, sigurno je da će igrati u Dohi, neovisno o daljnjim rezultatima na Kremlin Cupu.

WTA Championships u Dohi na rasporedu je od 27. listopada. Nastup su još ranije osigurale američke sestre Venus i Serena Williams, Ruskinje Dinara Safina, Svetlana Kuznjecova i Jelena Dementijeva, Dankinja Caroline Wozniacki i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.