USUSRET PARTIZANU

Jasmin Repeša će voditi derbi i bolestan

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Jasmin Repeša će voditi derbi i bolestan
11.10.2014.
u 10:00
Naj-treneri lige ne žele propustiti veliki okršaj.
Pogledaj originalni članak

Premda je još u četvrtak izgledalo da će derbi Cedevita – Partizan biti osiromašen za izostanak najboljih trenera ABA lige, i Jasmin Repeša i Dušan Vujošević dat će večeras (19 sati, Sportski dom) svoj doprinos tom okršaju. Repeša izravno s klupe domaćina, a kažnjeni Vujošević negdje iz publike, uz "signalizaciju" prema pomoćniku Gašiću.

Iako se još nije oporavio od virusne upale pluća pa će kod svog pulmologa dobiti negativnu ocjenu iz vladanja, Repeša će svakako nastojati voditi momčad u toj utakmici jer omjer od 0-2 pritišće na zvono za uzbunu. Čak i da se dogodi da to ne može, da ga uhvati moguća slabost, svakako će sudjelovati u pripremi utakmice. Uostalom, vodio je treninge posljednja dva dana, baš kao i Vujošević koji zbog toga i dolazi u Zagreb iako je kažnjen zabranom vođenja momčadi na jednoj utakmici. No, imao je već takav slučaj u Zagrebu, prije par sezona protiv Cibone, pa je sjedio među novinarima. Baš pored nas.

Oproštaj od Baždarića

Po riječima Repešina pomoćnika Veljka Mršića, gotovo je sigurno da Ukić neće nastupiti (o tome će biti odlučeno neposredno prije utakmice), baš kao ni 17-godišnji Mazalin, no zato će ostali vanjski igrači dobiti više minuta. Ponajprije pričuvni razigravač Nemanja Gordić, prije dvije sezone igrač Partizana:

– Dobro znam da nakon poraza od Krke stvari u Partizanu sada idu prema potpunoj mobilizaciji. Čujem da su dečki nakon tog poraza trenirali već od ranog jutra, no i mi smo kiksali u prva dva kola pa smo se i mi skupili i spremni smo dokazati da imamo puno toga za reći ove sezone. Izostanak Ukića, kojem želim što brži oporavak, donijet će mi više minuta, no naviknut sam na takav ritam, što sam pokazao i lani u Igokei.

Da je Cedevita kadra pobjeđivati i najjače u ligi, nastojat će dokazati i prvi trener Jasmin Repeša:

– Poklopilo se nekoliko stvari koje su nas malo izbacile iz takta, kao što su moja bolest i Ukićeva ozljeda, no pred nama je mnogo utakmica u više natjecanja i nema mjesta za paniku i plakanje nego za nastavak rada. Također, nadam se da će naše htijenje prepoznati i publika i da ćemo imati taj domaći ambijent kao snagu više. Važno je to i zbog činjenice da se tom utakmicom opraštamo od dugogodišnjeg kapetana Marina Baždarića koji je zaslužio da ga se u igračku mirovinu isprati pljeskom.

Bit će Bažda ispraćen s puno više toga od pljeska, s prigodnim kratkim filmom, podizanjem dresa (prvi put u povijesti kluba), ali i prigodnim darovima pa bi to mogao biti prilično emotivan trenutak.

– Detalje te male svečanosti ja ne znam, no najvažnije od svega mi je što i dalje ostajem dio Cedevitine obitelji.

Tragač za darovitima

Baždarić će u klubu nastaviti raditi kao skaut, ali ne kao izviđač mogućnosti suparnika, nego kao tragač za talentima. Baždarić je u Cedevitinu dresu igrao puno utakmica protiv Partizana:

– Uvijek su to bile utakmice pune naboja i mnoge su odlučene posljednjim napadom. Tako je bilo i proljetos u Beogradu, kada je Nolan Smith postigao pobjedonosnu tricu gotovo sa zvukom sirene.

>>Mamić: Partizan bismo morali svladati, kod nas nema mjesta panici

>>Jasmin Repeša: Bio sam izložen linču koji je pripreman i ciljan!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.