Napadač Rangersa još mjesec dana na štakama

Jelavić: I mene je Rapid tjerao da učim jezik, to je dobro

Foto: PA/Pixsell
Jelavić: I mene je Rapid tjerao da učim jezik, to je dobro
26.10.2010.
u 20:16
- Nepotrebno je uoči Bruggea Dinamu stavljan teret favorita. No, plavi su blizu dočeka proljeća - smatra Jelavić
Pogledaj originalni članak

Tri tjedna prošla su otkako je Nikici Jelaviću operiran zglob. Dane na rehabilitaciji u Selcu provodi s Dinamovim vratarom Filipom Lončarićem. Jelavić je do sada u karijeri imao puno problema s ozljedama, u seniorskom stažu gotovo je tri godine izbivao s travnjaka. Zna kako je nositi se s ozljedama jer se svaki put nakon toga vraćao bolji.

– Naporno se radi svaki dan, praktički od jutra do mraka. Samo je odmor za ručak. Sada već lagano razgibavam zglob, a za mjesec dana bacit ću štake i skinuti longetu. Tada bih trebao početi s pravim treninzima. Očekujem da ću se vratiti do Nove godine. Najteže je kad ne igrate. No, znam svoj cilj: želim se odmah vratiti na vrh, a ne da se nakon oporavka tražim godinu dana – priča Jelavić.

Ako Glasgow uđe u Ligu prvaka, Nikica će igrati u drugom dijelu. Drugi je u skupini C, iza Manchester Uniteda, a ispred Valencije.

– Protiv Valencije smo u zadnjoj utakmici izborili samo bod, iako smo dvaput promašili prazan gol. Najvažnije je da u Valenciji ne izgubimo, a ako nam to uspije prolazimo jer u posljednjem kolu igramo kod Bursaspora.

Kako to da ste se odlučili za naše liječnike i Selce, a na Otoku postoje brojni vrhunski centri za oporavak.

– U dogovoru s klubom. Pitali su me za mišljenje i rekao sam da sam se već u Hrvatskoj oporavljao od ozljede i da sam se uspješno vraćao na vrhunsku razinu.

Dinamo je svojim strancima postavio klauzulu u ugovoru da za tri mjeseca moraju svladati osnove hrvatskog jezika, jeste li se vi s takvim obvezama suočili u Rapidu, odnosno sad u Glasgowu?

– Nešto slično prošao sam u Rapidu. No, nije bilo roka. Dva puta tjedno pohađao sam tečaj njemačkog jezika. To je dobro, puno mi je pomoglo. U Glasgowu nemam takvih zahtjeva jer otprije dobro govorim engleski jezik.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
00:45 27.10.2010.

istina!

OB
-obrisani-
00:59 27.10.2010.

NOGOMETNI i HOKEJAŠKI manager: http://tinyurl.com/nogomet-hokej :::U razvoju su još: FORMULA 1, TENIS, KOŠARKA, RUKOMET, ODBOJKA, BIATLON i BASEBALL na koje je moguća registracija te kad igra počne bit ćete obaviješteni na e-mail o početku pojedinog sporta. Trenutna zajednica managera u postojećim sportovima broji oko 350 000 korisnika i svakim danom sve je veća::: http://tinyurl.com/nogomet-hokej