Futsal Euro

Mato Stanković: Naša je sudbina da igramo protiv najboljih reprezentacija

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Mato Stanković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Franco Jelovčić
03.02.2014.
u 18:35
– Španjolci su bili potreseni remijem s nama, no na kraju su lagano pobijedili i mi smo u četvrtfinalu, što je najvažnije
Pogledaj originalni članak

Hrvatska futsal reprezentacija sinoć je dobila i definitivnu potvrdu da će igrati u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Španjolska je Česima utrpala osam komada i riješila nas briga.

– Postojalo je malo straha, ali bili smo prilično sigurni u svoj prolaz. Španjolci su bili potreseni remijem s nama, no na kraju su lagano pobijedili i mi smo u četvrtfinalu, što je najvažnije, rekao je hrvatski reprezentativac Franco Jelovčić za HNS i osvrnuo se na drugi krug u kojem igramo protiv Italije.

– Nadam se da ćemo ih dobro proučiti i proći u polufinale. Gledali smo ih protiv Azerbajdžana, oni su uvijek isti, među najboljima u Europi. Novak i Grcić mogu nam pomoći s informacijama iz Italije, ali znamo da nas čeka teška utakmica. Izgubili smo od njih u Zagrebu u borbi za treće mjesto, no dat ćemo sve od sebe. Ako smo mogli iznenaditi Španjolsku, možemo i Italiju. Ključ je disciplina u igri, protiv Češke nam je nedostajalo malo toga. Ne bojimo se Italije, a ni njima nije posebno drago što igraju protiv nas.

Marinović: Imamo šanse

Dario Marinović, jedan od najboljih hrvatskih igrača, ozlijedio je gležanj, ali se nada da će biti spreman.

- Možda smo prije prvenstva računali da ćemo osvojiti tri boda, a ne dva, no uzeli smo bod jednoj od najjačih momčadi na svijetu. Moramo biti zadovoljni igrom i prolaskom skupine - rekao je Marinović.

Marinović smatra da Hrvatska nije bez šanse.

- Italija igra čvrsto i agresivno, dosta često na pivota, i ima nekoliko sjajnih individualaca. I Hrvatska može iskoristiti talijanske slabosti. Nije to utakmica u kojoj mi nemamo što tražiti, ako ih je pobijedila Slovenija, i mi imamo šansu. Hrvatska sigurno nije lošija od Azerbajdžana i Slovenije.

Stanković: Sudbina nam je da igramo protiv najboljih

Izbornik Mato Stanković kaže da su Talijani favoriti, ali su to bili i Španjolci.

- Talijani su favoriti. Snažna su i agresivna momčad. No, dat ćemo sve od sebe. Izgleda da je naša sudbina da igramo protiv najboljih momčadi.

>>Ovo su golovi za mamu koja mi je tri godine u krevet donosila hranu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.