POSEBNA PRIČA

Jeste li znali? U Hrvatskoj postoji klub koji je osnovan u znak ljubavi Dinama i Hajduka

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Cret: NK Hajdin Cret navija i za Dinamo i Hajduk
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Cret: NK Hajdin Cret navija i za Dinamo i Hajduk
20.10.2022.
u 12:09
- Odemo u seosku birtiju svi zajedno i kad igra Dinamo i kad igra Hajduk, bile to europske utakmice, HNL ili Kup, a naravno da se gleda svaki derbi. Bude zanimljivih podbadanja, ali sve je to u dobrom duhu, nema tu ni trunke problema. Nama nije ni jasno zašto bi netko od toga radio probleme, sve je to na kraju dobra zabava
Pogledaj originalni članak

U Bizovačkom Cretu, malom slavonskom mjestu smještenom nedaleko od Osijeka i Valpova, u petak navečer bit će organizirano gledanje derbija između Dinama i Hajduka.

No, nije to tek bilo kakvo okupljanje nogometnih ljubitelja za derbi u lokalnom kafiću u centru sela, već okupljanje ljudi u mjestu u kojem nastupa Hajdin, klub koji je osnovan kao simbol međusobnog poštovanja te ljubavi dva najtrofejnija hrvatska nogometna kluba.

Riječ je o klubu osnovanom 1968. godine, a naziv kluba je nastao baš zato što se mještani, generalno navijači Dinama ili Hajduka, nisu mogli dogovoriti oko imena, pa je osnivač Ante Buljubašić tada klubu nadjenio ime Hajdin, s po prva tri slova imena oba kluba. Hajdin se natječe u 2. županijskoj ligi Osječko-Baranjske županije, gdje su trenutno na petom mjestu od deset momčadi.

Klub sad vodi mlada garda koja volonterski radi u klubu čije djelovanje financira općina, a s jednim od članova te garde, predsjednikom Josipom Cvetkovićem, smo i popričali.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Cret: NK Hajdin Cret navija i za Dinamo i Hajduk

- Normalno je da se ponosimo i klubom i svojim selom. Zbog te posebnosti i postoji taj neki inat i posvećenost klubu, znaju dečke zvati u druge klubove, da igraju i za novac i u puno boljim uvjetima, ali dečki odbijaju sve te ponude i ostaju igrati tu. Ne žele da ta naša priča propadne - rekao je Cvetković

Kako gledate utakmice, gledate li ih zajedno u selu?

- Odemo u seosku birtiju svi zajedno i kad igra Dinamo i kad igra Hajduk, bile to europske utakmice, HNL ili Kup, a naravno da se gleda svaki derbi. Bude zanimljivih podbadanja, ali sve je to u dobrom duhu, nema tu ni trunke problema. Nama nije ni jasno zašto bi netko od toga radio probleme, sve je to na kraju dobra zabava.

Cvetković je jedan od 'izroda' u svojem selu, jedan od rijetkih navijača Osijeka. Međutim, i on se ponekad uključi u dobronamjerna 'podbadanja' navijača Dinama i Hajduka koji u Cretu čine veliku većinu.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Cret: NK Hajdin Cret navija i za Dinamo i Hajduk

- Kad je Osijek prošle sezone pobijedio Dinamo, bio sam na utakmici, a kad sam se vratio, nekoliko hajdukovaca iz sela zajedno sa mnom podbadalo je dinamovce jer je Dinamo izgubio, ali dečki su sve to prihvatili s osmijehom i svi smo se na kraju dobro nasmijali. Svi igramo zajedno i družimo se, nema ni potrebe ni smisla da se netko zbog toga ljuti - priča Cvetković.

Najavljuje predsjednik Hajdina i kako će se ovog petka gledati derbi.

- Bit će organizirano gledanje derbija u lokalnoj birtiji i naravno da će biti zabavno. Vlasnik te birtije je veliki dinamovac, ali jednako poštuje i navijače Hajduka, a ima i kuma koji je hajdukovac i uvijek zajedno gledaju utakmice. Navijamo svi zajedno, svatko za svoje.

POGLEDAJTE OČEKIVANE SASTAVE

Evo udarnih sastava Hajduka i Dinama, ovo su ključne bitke za Poljud: Karoglan mijenja taktiku Valdasa, velika dilema Čačića

Već u petak navečer, na samom početku novog kola, čeka nas najveći hrvatski nogometni dvoboj. U trećem ovosezonskom velikom derbiju na Poljudu će od 18 sati Hajduk će ugostiti Dinamo. U prva dva ovosezonska međusobna dvoboja Dinamo je u Maksimiru slavio oba puta, prvo u Superkupu boljim izvođenjem udaraca s bijele točke, a zatim i u prvenstvu s 4:1 pobjedom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.