češka - poljska 1:0

Jiráček odveo Čehe u četvrtfinale!

Foto: Reuters/AFP
Jiráček odveo Čehe u četvrtfinale!
16.06.2012.
u 22:41
Kakav dramatičan rasplet skupine C, u četvrtfinale su prošle Grčka i Češka, reprezentacije kojima su davali najmanje šanse uoči posljednjeg kola.
Pogledaj originalni članak

Više od 17 milijuna Poljaka koji su strepili pred televizorima ostalo je razočarano. Njihova momčad ipak nije uspjela nakon 26 godina (SP 1986.) izboriti drugi krug velikog natjecanja.

Poljaci su opet silovito krenuli u utakmicu, no njihov najbolji igrač Lewandowski bio je neprecizan. Do kraja poluvremena Česi su postali ravnopravni (igrali bez ozlijeđenog Rosickog), a u drugom poluvremenu i zagospodarili terenom. Isplatilo im se u 71. minuti kada se Jiraček fantastično oslobodio Wasiliewskog, ušao u kazneni prostor i prizemnim udarcem svladao Tytona, za pokazalo se, konačnih 1:0.

- U dva mjeseca imamo kvalifikacije za SP 2014 u Brazilu i uvjeren sam da se možemo kvalificirati! - kazao je Franciszek Smuda, trener Poljaka, koji se nakon ispadanja domaćina ovako branio:

- Da se mogu vratiti tri sata unaprijed, ne bih mnogo mijenjao. Napravili smo individulane pogreške. Svaki bi trener, izabrao istu momčad. Česi su bili čudo. Svaka im čast - dodao je Smuda.

STADION: Miejski u Wroclawu sudac: Craig Thomson (Škotska) Gledatelja: 42.771

ČEŠKA: Čech, Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky z ,Hübschman, Plašil z, Jiraček - od 84. Rajtoral, Kolar, Pilar - 87. Režek, Baroš - 90. Pekhart z
Izbornik: Michal Bilek

POLJSKA: Tyton, Piszczek, Wasilewski z, Perquis z, Boenisch, Dudka, Polanski z - od 56. Grosicki, Murawski z - od 73. Merzejewski,
Blaszczykowski z, Obraniak - od 73. Brozek, Lewandowski
Izbornik: Frantiszek Smuda

Strijelac: 0:1 Jiraček (72)

Tijek utakmice Poljske i Češke možete vidjeti u našem live-boxu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
23:22 16.06.2012.

Ne mogu vjerovati...Grci idu dalje...

US
uskok
21:52 16.06.2012.

Vidi kako ovi imaju zgodne cure, a one nase dvije izgledaju kao dvije K.... i nemam namjeru d vrijrdzam K.... jer su plemenite zivotinje.

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
22:43 16.06.2012.

Ovo je bila antipropaganda nogometa! Poljska se vjerojatno nikada nebi kvalificirala na Euro da nisu organizatori prvenstva. Česi su imali više sreće nego pameti što su u ovako slaboj grupi. Jedino što je sjajno da više nećemo gledati Grčku na EP.