JERKO LEKO:

'Joe mi je cimer i znam kako diše i razmišlja tako da mislim da je to nepravda'

Foto: Marko Prpić/Pixsell
'Joe mi je cimer i znam kako diše i razmišlja tako da mislim da je to nepravda'
17.12.2013.
u 16:42
- Nadam se da ćemo sutra našeg novog trenera i Krznara koji je položio za licencu počastiti pobjedom - rekao je Jerko Leko.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Dinama dan uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Hrvatskog kupa otputovali su u Split gdje će u srijedu od 16 sati braniti pet golova prednosti iz prve utakmice.

- Imamo veliku prednost iz prve utakmice i idemo je u Split potvrditi i proći u polufinale te tako zaključiti polusezonu - rekao je Domagoj Antolić za službene stranice kluba te dodao:

- Imamo jako puno ozlijeđenih igrača, ali i dosta zdravih i kvalitetnih tako da s naše strane ne postoji nikakva sumnja u prolaz.

Jerko Leko želi 'osvetu' za prvenstveni remi 2:2.

- Bez obzira na veliku prednost idemo u Split po pobjedu i "osvetu" za onih 2:2 u prvenstvu. Želimo završiti ovaj dio sezone s pobjedom i tako ćemo se i postaviti od prve minute. Sami sebi želimo dokazati da smo dosta bolji od njih - rekao je Leko te dodao:

- Nadam se da ćemo sutra našeg novog trenera i Krznara koji je položio za licencu počastiti pobjedom.

Za kraj je iskusni veznjak prokomentirao i drastičnu kaznu Fife za Josipa Šimunića.

- Sigurno da mu nije lako i jako mi je žao što se to tako protumačilo. Joe mi je cimer i znam kako diše i razmišlja tako da mislim da je to nepravda. Rekao je kako će se žaliti pa ćemo vidjeti što će biti od svega toga. Nije ništa loše mislio, dobio je puno podrške sa svih strana i mi smo svi iza njega.

>> Mamić: Šimuniću nije lako, kazna je apsolutno previsoka

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CA
canajisraM
16:59 17.12.2013.

Spor oko tog pozdrava vodio se 14. travnja 2009. god. kada je pravomoćnom presudom suda u Zagrebu utvrđeno da taj pozdrav ''Za dom spremni'' nije ustaški, nego starohrvatski. Tada je konačno odbačena podvala tzv. ''antifašista'' (prikrivenih komunista i njihovih sljedbenika) da se s tim pozdravom veliča NDH. A sam taj pozdrav je u svojoj biti domoljuban, etičan i human, pa je čudo kako ikoga normalnog može iritirati bez obzira na etičku pripadnost. Ustaška inačica tog starohrvatskog pozdrava koji je stariji od ustaštva glasi:'' Za Poglavnika i dom spremni''.

SH
Shkematolog
16:58 17.12.2013.

Pozdrav svima, Ja sam Srbin i na Mondijalu ću navijati za Hrvatsku. Sve te "pozdrave" sa obe strane, treba ostaviti u prošlosti gde im je i mesto, jer toga u fudbalu/nogometu ne treba da bude.

ST
stefj
18:01 17.12.2013.

Tja, tak je to kada se dugo živjelo pod jednoumljem te su iskrivljene neke stvari. Pod takvom doktrinom, ne bih se čudio da je Jovanović osobno intervenirao kod Fife da kazna bude što veća. Umjesto da se zaštiti igrača te pošalje povijest i porijeklo samog pozdrava, svi su se "pravovjerni" željni krvi obrušili na Šimunića. I ovaj slučaj pokazuje koliko je u Hrvatskoj potrebna javna rasprava o nasljeđu komunizma, o tome da treba jednako tretirati i komunizam i fašizam, o tome da biti Hrvat nije loša stvar, o tome da voljeti svoju zemlju ne znači biti fašist. No očito je vladajućima lakše ovako...