AMERIKANAC MEĐU VUKOVIMA

Johnson: Došao sam pobjeđivati i igrati svoju košarku

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Johnson: Došao sam pobjeđivati i igrati svoju košarku
15.09.2010.
u 10:27
Tih i miran, s "domaćom" LA kapom na glavi, došao je Marcus Johnson pred Cibonin autobus za putovanje u Sarajevo, a zatim i Tursku.
Pogledaj originalni članak

- Došao sam pobjeđivati, ali i učiti. Svidjelo mi se od prvog trenutka što su me svi u klubu dočekali pozitivno i raširenih ruku - rekao nam je Johnson, za kojeg u klubu kažu kako je inteligentan i školovan igrač, koji je sveučilišnu košarku igrao na sveučilištima Connecticut i Southern California.

- Volim igrati čvrstu obranu, skočan sam, a u napadu volim ući pod koš, probiti svog čuvara - opisao se 23-godišnji Amerikanac uz osmijeh jer kako kaže "ne voli pričati o sebi previše".

Inače, Johnson igra na poziciji 2-3, šut mu nije glavna snaga, ali zna sam sebi iskreirati situaciju, a sa 198 cm Cibonin stručni stožer će ga moći koristiti u različitim postavkama. Nakon što se navikne na europsku košarku, Johnson bi mogao biti pravo otkriće, nešto poput Andersona ili Gordona, glavnog igrača prošle sezone.

- Trener mi je rekao da samo igram svoju igru, da budem i strijelac i vođa - objasnio je Johnson, koji je odabrao broj 5 na dresu, isto koliko ima braće i sestara, ali nije to razlog.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KB
kiki_b.b.b.
12:11 15.09.2010.

dobar će bit samo mora se priviknuti na Europsku košarku..

AR
archaeopteryx
13:11 15.09.2010.

na ovim hajlajtovima djeluje jako dobar...a sad vidjet ćemo kako će se snaći na euro šicu i sve ostalo što život na balkanu nosi!!