SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO I noć uoči izvlačenja skupina obilježena nogometom

Joseph Blatter u društvu Hrvata

Foto: import
Joseph Blatter u društvu Hrvata
09.12.2005.
u 16:50
Pogledaj originalni članak

Brojna je hrvatska delegacija stigla u Leipzig na izvlačenje skupina za Svjetsko prvenstvo. Uostalom, Fifa je propisala da svi moraju biti ovdje, pa su tako naš nogomet predstavljali predsjednik HNS-a Vlatko Marković, glavni tajnik Zorislav Srebrić, izbornik Zlatko Kranjčar, liječnik dr. Zoran Bahtijarević, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk i glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim.

Cijeli su jučerašnji dan naši predstavnici proveli na sastancima vezania uza svoje sektore, no mnogo zanimljivija bila je večer prije izvlačenja skupina. Treba istaknuti da je predsjednik Fife Joseph Blatter na primanju posebno pozdravio našu delegaciju, te izrazio želju da se fotografira s izbornikom Kranjčarom. Tako je naš izbornik dospio u prvi plan, jedini je dobio takvu čast prvog operativca svjetskog nogometa.

U službenom hotelu koji je Fifa odredila za dio delegacija bilo je živahno. Teme su bile nogometne. Doduše, dio njih bilo je teško čuti, pogotovo ono što su govorili engleski izbornik Sven Goran Eriksson i junak Australije, izbornik Guus Hiddink. Očito prisluškivanje moglo nas je stajati izbacivanja iz Fifina službenog hotela, jer novinara nije bilo ni blizu, osim nekoliko hrvatskih koji su ušli u to birano društvo. Eriksson je ponovo bio u ženskom društvu, ali poznati preljubnik, kojega radi toga obožavaju engleski tabloidi, ovaj je put ipak bio u društvu kolegice iz engleskog saveza, pa se Šveđaninovu fotografiju s dotičnom ne bi moglo prodati žutim novinama.

S Hiddinkom je kratko razgovarao, navodno se ne bi željeli vidjeti u istoj skupini. Kao ni naši s Iranom. Zaključak je lako izvesti. Branko Ivanković bio je cijelu večer s našom, a ne s iranskom delegacijom. - Meni nikako ne bi odgovarala Hrvatska u skupini. Hrvat sam i navijač naše reprezentacije, a radim posao u Iranu. I kakav god bio rezultat, za mene ne bi bio dobar - ustvrdio je Ivanković. I Kranjčar je potvrdio da ne bi rado igrao protiv Ivankovića. - Ne bojim se nikoga, pa ni Irana, ali ne bih ga želio zato što nas Ivanković odlično poznaje i moglo bi biti neugodno - govorio je Kranjčar.

U tom neformalnom druženju Vlatko Marković nije sudjelovao. Predsjednik HNS-a imao je povišenu temperaturu i otišao je rano u krevet. Brzo se povukao i dr. Bahtijarević, a uza šank se gotovo do jutra raspravljalo o nogometnim temama.


Odluka o kampu naknadno

Još nije sigurno gdje će za vrijeme Svjetskog prvenstva biti smještena naša reprezentacija. Zasad je samo devet reprezentacija izabralo svoj kamp, a Hrvatska će, kao i većina ostalih reprezentacija, odlučiti o tome tek kad sazna u kojim će gradovima igrati. I dalje odlično kotira Velen, mjestašce gotovo uz nizozemsku granicu kojem je nabliži stadion Schalkeov u Gelsenkirchenu. No, izbornik Kranjčar oduševljen je kampom u Bad Bruckenauu u Bavarskoj, navodno još boljem od Velena. - Nismo još odlučili, tek kad vidimo u kojim gradovima ćemo igrati, razmislit ćemo i odlučiti u koji ćemo kamp - ustvrdio je glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim.


SAD želi utakmicu s Hrvatskom

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nije imao, kao i obično, mnogo vremena za neformalno druženje. Naime, "uhapsili" su ga predstavnici SAD-a, koji silom žele igrati prijateljsku utakmicu s Hrvatskom. - Ustrajavaju na utakmici 1. ožujka, došli bi k nama. No, imamo i drugih ponuda. Brzo ćemo odlučiti, ali utakmica sa SAD-om vrlo je izgledna - ustvrdio je Srebrić. Od američkih predstavnika u Leipzigu svakako je najupečatljiviji bio legendarni Bruce Arena.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr