Gradi se obiteljski centar

Joškov izum za Blanku - na zidu smrti trčat će usporedo s tlom

Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Joškov izum za Blanku - na zidu smrti trčat će usporedo s tlom
23.11.2010.
u 19:16
U splitskoj četvrti Duilovu Vlašići su kupili tri tisuće četvornih metara, a u sklopu centra bit će i dvorana
Pogledaj originalni članak

U moru intervjua, obraćanja javnosti, kada je u jednom trenutku zavapila "ne znam što više reći", Blanka Vlašić, najbolja svjetska atletičarka, objašnjavala je gdje pronalazi motiv za nove dosege. Kao da Stefkin rekord nije dovoljan motiv.

– Moja je motivacija iskonska, iskrena, ne može se tek tako potrošiti. S njom idem spavati, s njom se i budim. Uvijek osjećam želju da iskažem sve svoje mogućnosti. I dok ne budem imala osjećaj da sam rekla sve, ona će biti tu. Imam posebne ljude koji me motiviraju svaki dan, nisam sama – objasnila je Blanka na povratku iz Monte Carla u splitskoj zračnoj luci.

Posebni motivi

A za te posebne, svakodnevne motive, brine se njezin tata Joško. Koji iz dana u dan neumorno smišlja nove detalje.

– U dvorani u kojoj Blanka trenira često radimo promjene. Ili je to neka druga slika na zidu ili druga boja, uvijek bude neki novi detalj. Jednostavno, ne smije joj biti dosadno, isto... Evo, sad imamo pomičnu kosinu u koju je ugrađen elektromotor koji mijenja nagib u odnosu na pod dvorane – objasnio je Joško Vlašić.

Uskoro će Blanka i u novu dvoranu. Joško Vlašić kupio je u splitskoj četvrti Duilovu tri tisuće četvornih metara zemlje na kojoj će biti i dvorana. Ima Joško puno planova, u sklopu obiteljskog sportskog centra Vlašić radila bi cijela obitelj, u njemu bi se našlo mjesta za sportaše, ali djecu koja su željna ulaska u vrhunski sport.

Mehanički bik za Nikolu

– Trenutačno smo u fazi ishođenja dozvola, ali ide to – objašnjava Joško.

Istodobno, osmišljava nove rekvizite za Blankin trening. Jedan je posebno zanimljiv.

– U pripremi je izrada svojevrsnog zida smrti koji će ići u krug. Po njemu će Blanka trčati i pri određenoj brzini trebala bi biti gotovo paralelna s tlom – kaže Joško.

Ima čovjek ideja. Pa je tako osmislio vježbu za najmlađeg sina Nikolu, nadarenog nogometaša Hajduka. Kupio je mehaničkog bika, skinuo oklop i montirao plohu koja se pomiče. Kako se ploha pomiče, Nikola mora održavati ravnotežu i tako vježba promjene pravca.

I da ne zaboravimo, Blanku nakon povratka nije dočekao gradonačelnik Željko Kerum nego je poslao svoju zamjenicu. Neoprostiva pogreška splitskog gradonačelnika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
20:28 23.11.2010.

Pa, ako je čovjek imao posla, ne treba odmah vaditi ratne sjekire ...

OV
ovett
16:25 05.12.2010.

a kakvog je posla imao? bio na minivalu??