Indian Wells

Čilić izgubio u svom prvom meču u 2015. godini, pobijedio ga je Monaco

Foto: Zagreb Indoors
Čilić izgubio u svom prvom meču u 2015. godini, pobijedio ga je Monaco
14.03.2015.
u 22:04
Čiliću je to prvi meč u 2015. godini jer se tek nedavno oporavio od ozljede
Pogledaj originalni članak

Nakon što je bio slobodan u prvom kolu Indian Wellsa, Marin Čilić poražen je u drugom kolu. Bolji od njega bio je Juan Monaco koji je slavio sa 6:4, 6:4.

Čiliću je to prvi meč u 2015. godini jer se tek nedavno oporavio od ozljede. A bio je to zapravo izjednačen susret, ali je Argentinac bio mirniji u ključnim poenima. U ukupnoj statistici teško se može iščitati da je Monaco bio nešto bolji, Čilić je imao 3 asa, a on jedan, obojica su imala po 12 'winnera', a Monaco je imao više neprisiljenih pogrešaka (23:24). No, očito je ključ bio u servisima, Marin je imao 56 posto ubačenog prvog servisa, a njegov protivnik 68 posto, što je rezultiralo većim postotkom osvojenih poena na vlastitom servisu.

U prvom setu Monaco je napravio break pri rezultatu 2:2, ali je Čilić odmah uzvratio. No, kod 4:4 uslijedio je novi break i potvrda osvajanja prvog seta. U drugom je Monaco odmah Čiliću uzeo servis, čilić se vratio na 3:3, ali je već u sljedećem gemu još jednom pokleknuo i spasa mu više nije bilo.

Susret je trajao sat i 26 minuta, a bio je ovo njihov treći međusobni susret te druga pobjeda Monaca. U njihovu posljednjem susretu, koji je igran 2009., pobijedio je istim rezultatom.

>>Hrvatska je velesila: Bolji su tek Francuzi i Španjolci

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

QQ
qqqqqqq
23:00 14.03.2015.

Može li autor ovo pojasniti? "Marin je imao 56 posto ubačenog prvog servisa, a njegov protivnik 68 posto, što je rezultiralo većim postotkom osvojenih poena na vlastitom servisu." Kakve veze ima postotak ubačenih prvih servisa s postotkom osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa??? Opet se sramotite, ajde da je samo subotom tako pa bih reko, kul, u cugi ste, al ovako je SVAKI DAN :(