PROBLEMATIČNI ČILEANAC

Junior Fernandes nije igrao ni za drugu momčad Dinama!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Junior Fernandes nije igrao ni za drugu momčad Dinama!
20.03.2016.
u 10:22
'Kad želi, Junior je igrač koji radi razliku, međutim specifičnog je mentaliteta i razmišljanja, stalno ga treba podsjećati da je profesionalac.'
Pogledaj originalni članak

Iako ga je trener Zoran Mamić zbog nediscipline suspendirao i prebacio u drugu momčad, Dinamov napadač Junior Fernandes nije u subotu popodne igrao za Dinamo II u drugoligaškom nadmetanju sa Segestom.

Zašto naglašavati 900.000 €?

Trener Željko Sopić rekao je Fernandesu da se pojavi na nedjeljnom prijepodnevnom treningu, vidjet ćemo kako će se 27-godišnji Čileanac ponašati u drugoj momčadi, o tome će ovisiti i njegova sudbina u Maksimiru...

– Ne mogu vam reći koliko će suspenzija trajati ni je li Junior već odigrao posljednju utakmicu za Dinamo – kaže Mamić i nastavlja:

– Malo bi koji klub bio tako korektan prema igraču sa slomljenom nogom kao što je bio Dinamo prema Fernandesu. Ne mogu reći da nije bio zaslužan za neke naše uspjehe, ali je istina da je dao manje nego što se očekivalo. Kad želi, Junior je igrač koji radi razliku, međutim specifičnog je mentaliteta i razmišljanja, stalno ga treba podsjećati da je profesionalac. Na žalost, nisam imao izbora i morao sam ga suspendirati.

Kako je Junior reagirao nakon što ste mu priopćili odluku?

– Bilo mu je žao i ispričao se. Sad sve o njemu ovisi, hoće li ostati u klubu ili ćemo se razići. I smeta mi kad se po medijima stalno piše da zarađuje 900.000 eura godišnje, zaviruje se u tuđi džep. On je tu plaću zaradio, nitko mu je nije poklonio, njegov je agent dobro ispregovarao taj ugovor – rekao je Mamić ne spominjući novčanu kaznu Fernandesu, što ne isključuje da je neće biti.

Brekalo od prve minute

Plavi su u subotu popodne otputovali u Split na drugu epizodu serije okršaja s Hajdukom. Mogu li Zagrepčani ponoviti igru od srijede, kad su igrački i rezultatski demolirali Splićane na Poljudu?

– Dojma sam da to nije bilo naših najboljih 45 minuta na Poljudu. Najbolje smo odigrali prije dvije godine, kad smo slavili 2:0 golovima Čopa i Halilovića.

Je li za Dinamov pad u drugome dijelu zaslužan bolji Hajduk ili samozadovoljstvo vaših igrača?

– Problem je bio u nama.

A kakav Hajduk očekujete u nedjelju?

– Vidjet ćemo kako će reagirati, sigurno je da Splićani mogu više od onoga što su pokazali u srijedu. Ali ipak će sve ovisiti o nama. Ponavljam, ova nam je utakmica važnija od one u kupu i nadam se da ćemo ponoviti izdanje iz prvoga poluvremena i vratiti se s bodovima u Zagreb – kaže Mamić dodajući da se na vrata vraća Eduardo, a priliku će zacijelo od prve minute dobiti i nadareni Josip Brekalo.

Mamić je razgovarao s Markom Pjacom, koji je u srijedu u Splitu slomio ključnu kost, operiran je i zasad se dobro oporavlja:

– Marku je teško, ali optimističan je i uvjeren sam da će se vratiti na travnjak još bolji...

>> Mamić: Fernandes se ispričao, ali o njegovom ponašanju ovisi hoće li se vratiti u momčad

Pogledajte na vecernji.hr