CEDEVITA-SPARS 69:76

Juniori Cedevite euroligaški turnir započeli pobjedom

Juniori Cedevite euroligaški turnir započeli pobjedom
04.01.2012.
u 21:04
U dresu Cedevite Filip Bundović je upisao 19 koševa. Hrkač je dodao 16 poena uz šut za tricu 4/8.
Pogledaj originalni članak

Juniori Cedevite prvog dana euroligaškog turnira u L'Hospitaletu svladali su u skupini B sarajevski Spars sa 69:67. U neizvjesnoj utakmici ključni korak ka pobjedi Cedevita je napravila na otvaranju zadnje četvrtine, no u završnici je bilo i malo sreće jer su s -10 na četiri minute do kraja košarkaši Sparsa 1:45 min. do posljednjeg zvuka sirene došli na samo -1.

Međutim, poslije toga više nisu uspjeli zabiti, a konačan rezultat pogodivši jedno slobodno bacanje 11 sekundi do kraja postavio je Hrkač.

- Pokazali smo dva lica. Igrali smo do otprilike 25. minute dosta mlako i neagresivno na obje strane terena. Onda smo sljedećih minuta odigrali bolju utakmicu i otišli na 10 razlike, a na kraju je ponovno nastupio pad, što se ne bi smjelo događati - rekao je trener juniora Cedevite, Veljko Mršić.

9-0 Sparsa kojim je prednost Cedevite s dvocifrene spala na minimalnu Mršićevu ekipu zamalo je skupo koštala: "Na tri minute do kraja mi smo promašili tri otvorene trice. U obrani smo počeli igrati mekano, a cijelo vrijeme nismo bili u bonusu. Da smo napravili barem dva faula do toga ne bi došlo, ali u mlađim kategorijama to je teško kontrolirati."

Cedevita je koševima Junakovića, Mustapića i Bundovića na otvaranju povela s 4:11 i to vodstvo držala sve dok Šalić nije na isteku prve četvrtine pogodio za 18:17 u korist Sparsa. Hrkač je poslije tri minute igre u drugoj dionici tricom izjednačio na 24:24, no Spars je potom preuzeo inicijativu pa je Cedevita na poluvrijeme otišla sa šest poena zaostatka, iako je Junaković pritom zabio 10, a Mustapić devet koševa.

Sredinom treće četvrtine situacija za Zagrepčane nije izgledala nimalo dobro. Spars je poslije koša Glogovca vodio 50:41. No, Cedevitaši su na to napravili seriju 9-0, u kojoj je Hrkač zabio dvije trice i jedno slobodno bacanje, da bi rezultat po isteku 30. minute bio 54:52 za momčad iz BiH.

Četvrtu četvrtinu Cedevita je onda otvorila serijom 9-0 za 54:61, a na četiri minute do kraja bilo je 58:68. U završnici se još zakompliciralo jer je Spars stigao već na uvodu istaknutih -1, ali preokreta ipak nije bilo.

U dresu Cedevite Filip Bundović je upisao 19 koševa. Hrkač je dodao 16 poena uz šut za tricu 4/8, Junaković je ubacio 10 poena, a s 15 koševa i 13 skokova najbolji je kod Sparsa bio Nedim Buza.

Cedevita u četvrtak igra dvije utakmice. U 12:00h snage će odmjeriti s Cajasolom, a u 18:00h s Barcelonom. "Imamo dosta težak raspored. Imamo samo četiri sata između dvije utakmice, a i Cajasol i Barcelona su dobre ekipe", zaključio je Mršić.

U drugoj utakmici skupine B Barcelona je svladala Cajasol 75:56, te kao i Cedevita ima omjer 1-0.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.