ZAVRŠNI TURNIR

Jurak i Klepač poražene u trećem kolu Mastersa, ništa od polufinala

Jurak i Klepač poražene u trećem kolu Mastersa, ništa od polufinala
15.11.2021.
u 20:01
Iako su na turnir ušle kao posljednje osme, odlično su se nosile sa svjetskom elitom, a u drugom su kolu nadjačale i Australku Samanthu Stosur i Kineskinju Shuai Zhang, pobjednice ovogodišnjeg US Opena.
Pogledaj originalni članak

Naša Darija Jurak i Slovenka Andreja Klepač nisu se uspjele plasirati u polufinale završnog Mastersa osam najboljih parova svijeta u meksičkoj Guadalajari, ali unatoč tome ne moraju biti nezadovoljne.

Iako su na turnir ušle kao posljednje osme, odlično su se nosile sa svjetskom elitom, a u drugom su kolu nadjačale i Australku Samanthu Stosur i Kineskinju Shuai Zhang, pobjednice ovogodišnjeg US Opena. Povećale su time i izglede za polufinale, ali za to im je trebala još jedna pobjeda.

No u trećem kolu njihove skupine Tenochtitlan Darija i Andreja poražene su od Amerikanke Nicole Melichar-Martinez i Nizozemke Demi Schuurs sa 4:6, 6:3, 2:10, pa se dalje plasirala američko-nizozemska kombinacija. Uz njih, u polufinale su iz te skupine ušle i Japanke Shuko Aoyama i Ena Shibahara koje su još prije osigurale prolazak.

Hrvatske igračice sudjeluju i na ITF-ovu turniru tenisačica u portugalskom Funchalu, glavnom gradu egzotičnog otoka Madeire; a za početak krenule su s polovičnim učinkom. Antonia Ružić i Oleksandra Olijnjikova u prvom su kolu kvalifikacija bile slobodne, a u drugom kolu Antonia je (kao prva nositeljica) prošla, a Saška je zaustavljena. Bolja od nje bila je Švicarka Duerst, šesta nositeljica, sa 6:3, 6:3. Ružić je pak pobijedila Japanku Sakatsume sa 6:2, 4:6, 10:5.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.