SHARBINI ZANIMLJIV Jurčić ima visoko mišljenje individualnim kvalitetama Anasa Sharbinija

Jurčić: Rijeka nema profil igrača koji bi mogli igrati bunker

02.05.2009.
u 15:54
Pogledaj originalni članak

Sad tek kreću pravi ispiti za Dinamo. Bez podcjenjivanja Intera, Zadra, Sesveta i Varaždina, utakmice koje slijede su one koje će odlučiti o naslovu prvaka.

Varaždinski recept
- Ne znam da li je današnji susret s Rijekom naš najteži ispit do utakmice s Hjdukom jer imamo još i Šibenik i Slaven Belupo. Zvuči kao floskula, ali naša je svaka utakmica bitna, a protiv nas svi igraju s više discipline, organiziranosti, htijenja, iznad svojih optimalnih mogućnosti. Da su tako igrali stalno, imali bi mnogo više bodova - govorio je plavi trener Krunoslav Jurčić koji uz ozlijeđene Moralesa, Tomića i Tadića ne možeračunati na Mirka Hrgovića koji je skupio žute kartone. Upitan je i Calello zbog bolnog mišića u predjelu kuka.

Rijeka je u Zagreb došla dan ranije, trenirala, ne čudi to Jurčića, veli Riejka je ozbiljna momčad. Da li će biti i defenzivno orjentirana kao gotovo svi klubovi koji su došli u Maksimir?
- Rijeka ne može igrati kao Inter i Zadar nema taj profil igrača. Tako su igrali samo u Šibeniku jer im je falilo pola momčadi.

Jurčić je analizirao momčad s Kantride, vidio je da imaju problema s obranom, ali i uočio opasnosti.

- Anas Sharbini je jedan od opasnijih, izuzetno ga cijenim, pa Ahmad, potom Štrok koji je igrač s idejom, Fernandez je zanimljiv, Landeka drži defenzivu. Imaju igrače koji sami mogu riješiti utakmicu, i to je za pohvalu. Rijeka i njen trener, igrači, imaju pravo razimišljati da ovdje nešto mogu napraviti. No, od svoje momčadi očekujem da ponovi utakmicu u Varaždinu, da ponovi odnos prema igri, ulazak u utakmicu i bude li tako, ne bismo trebali imati problema.

Visoko mišljenje o Anasu
Biste li voljeli za sljedeću sezonu imati Anasa Sharbinija u momčadi?
- Zanimljiv je igrač, jako dobrih kvaliteta. Stvaranje momčadi zahtjevan je posao, analizirat ćemo svoju momčad nakon sezone i vidjeti treba li nam takav igrač. Što se njegovih individualnih kvaliteta tiče, imam visoko mišljenje o njemu - zaključio je Jurčić nadajući se da su navijači prepoznali htijenje njegovih igrača i da će ih danas mnogo biti na tribinama.

Pogledajte na vecernji.hr