PREDNOSTI Dinamova prednost je duža klupa i manji broj nezamjenjivih igrača

Jurčićeva snaga su milijunaši iz pričuve

04.04.2009.
u 21:08
Pogledaj originalni članak

Ako je Hajdukov forte u utrci s Dinamom ozračje u klubu, možda i jača logistika jer bijeli su ove sezone imali više penala nego kornera, Dinamova prednost je dulja klupa i manji broj nezamjenjivih igrača.

Usporedba idealnih postava otkriva kako Ante Miše ima čak sedam, a Kruno Jurčić samo četiri igrača čiji bi im izostanak donio veliku glavobolju.

Kod Dinama su to Butina, Bišćan, Kovač i osobito Mandžukić, dok Hajduk nema alternativu za Subašića, Vejića, Gabrića, Skoku, Andrića, Ibričića i Kalinića. Nijedan igrač s klupe bijelih nema klasu ovih igrača.

Čeh je tajni adut
Koliko je moćna Dinamova klupa, govori i njezina statistika. Primjerice, Morales, Badelj i Tadić postigli su zajedno 13 pogodaka, a svi igrači koje Miše povremeno koristi (Bartolović, Oremuš, Linić) skupa su dali samo šest.

Naravno, dojam koji ostavljaju pojedini dinamovci daleko je slabiji od brojki, što se najbolje vidjelo na utakmici s Osijekom, ali ako se kaže da i “ćorava kokoš ponekad pronađe zrno”, onda će i poneki put ovoga proljeća pogoditi i Tadić.

U Dinamu su uvjereni kako imaju i tajnoga i moćnoga aduta u Miroslavu Slepički, napadaču koji će se teško sjetiti kad je zadnji put zabio gol. No, ako je taj igrač prošle godine ušao u češku nacionalnu momčad, onda valjda nešto i vrijedi. Nije slučajno uz njegovo ime na Transfremarktu vrijednost 2,5 milijuna eura.

Osim njega, Dinamo na klupi ima i čileanskog reprezentativca Moralesa, bivšega člana BiH Mirka Hrgovića, te Ladićeve izabranike Kelavu, Badelja i Lovrena. Podsjećamo da su Morales, Badelj i Lovren zabili u Pragu i odveli Dinamo u Ligu Uefe.

Ni jedna Dinamova pričuva, osim Kelave, ne vrijedi manje od milijun eura, dok je tu magičnu brojku s Hajdukove klupe preskočio samo mladi Tičinović (1,2 milijuna eura).

Proljetna utrka za naslov prvaka bit će i privatna utakmica Marija Mandžukića i Nikole Kalinića. Bitka za prvoga napadača lige manje je bitna od pozicije u reprezentaciji. Čini se kako sada tamo ima mjesta za jednoga jer, ako su Dudu, Olić i Petrić nedodirljivi, onda se dvojac iz Prve HNL bori s Klasnićem za četvrto mjesto.

Lov na Vručinu i Zeca
Mandžukić i Kalinić upravo igraju završne predstave na našim travnjacima. Peroš i Mamić više ih ne mogu zadržati i od ljeta će se vjerojatno tući za Bojana Vručinu i Ermina Zeca.

Pogledajte na vecernji.hr