PROMJENE NA KANTRIDI

Juventus kupio napadača Rijeke, Kek slaže novu momčad

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Juventus kupio napadača Rijeke, Kek slaže novu momčad
02.02.2015.
u 10:10
Zasad je Rijeka ove zime više izgubila nego dobila
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Rijeke u subotu 7. veljače nastavljaju sezonu utakmicom protiv Hajduka na Kantridi. Tjedan prije jadranskog derbija, Rijeka je u Marbelli odigrala pripremnu utakmicu protiv Dnjipra. U svojevrsnoj generalki ukrajinski prvoligaš pobijedio je rezultatom 4:1, prilično labilnu riječku obranu dvama pogocima u završnici dotukao je Nikola Kalinić.

Protiv Dnjipra debitirao je Alex Fernandez, nekadašnji igrač Real Madrida odigrao je cijelu utakmicu. Treba sačekati da bi se vidjelo ima li Alex dovoljno fizičkog potencijala zamijeniti ozlijeđenog Moisesa, koji je jesenas postao stožerni vezni igrač. Brazilčev izniman doprinos medijski je bio zapostavljen samo zbog fantastičnog učinka Andreja Kramarića. Moises plaća danak igranju sa zdravljem, nastupao je nespreman nakon atroskopije i "rovito koljeno" nije izdržalo.

Kako će momčad izgledati u nastavku sezone, ne zna ni trener Matjaž Kek budući da Rijeka pokušava dovesti još dvojicu-trojicu igrača (Radošević, Bradarić...) koji bitno mogu utjecati na koncepciju igre. Do kraja prijelaznog roka, 16. veljače, u riječkoj svlačionici sigurno će osvanuti još koji poznati igrač.

Što se tiče napadačkog potencijala, protiv Dnjipra u središnjici momčadi igrali su Cvijanović, Mišić i Alex, na bokovima su igrali izbočeni Tomasov i Jugović, u vrhu napada igrao je Balaj! Četvorica novaka (Tomasov, Mišić, Alex, Balaj) još uvijek se međusobno traže po igralištu! Ozlijeđeni Ventsislav Hristov tek mora opravdati stručno mišljenje Tončija Kukoča, branič CSKA smatra da je Hristov jedan od najmoćnijih bugarskih napadača. U obrani momčad nije doživjela personalne promjene, što znači da Kek detaljno poznaje mane i vrline svih braniča Rijeke. U utakmici protiv Dnjipra do većeg su izražaja došle mane, posebice u duel-igri.

Tjedan dana pred nastavak sezone Matjaž Kek ponovno je na početku stvaranja momčadi. Dinamo je praktično već osvojio titulu prvaka, u natjecateljskom smislu Rijeka nema opterećenja. Kek bi zato u miru mogao obaviti dopunsku selekciju igrača uoči ljetnog prijelaznog roka. Poticajna atmosfera oko kluba, koji je jednog igrača (Kramarić) prodao za čak 10 milijuna eura, više obvezuje čelnike kluba nego trenera.

Zasad je Rijeka ove zime više izgubila nego dobila.

Dodajmo još i da je Rijeka jučer na posudbu u Juventus poslala napadača svoje B momčadi Andriju Filipovića. Rijeka je naplatila (oko 50.000 eura) posudbu 18-godišnjaka do kraja sezone kada Juventus stječe pravo prvokupa ugovora.

>> Hajduk i Rijeka sve dogovorili oko prelaska Filipa Bradarića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Bekrija
Bekrija
10:27 02.02.2015.

U članku pišete da je Juve posudio napadača Rijeke B na godinu dana s mogućnošću kupnje, a u naslovu ste napisali da su ga već kupili!?!?

SV
Sumrak Vremena
14:41 02.02.2015.

samo jedno znam tako silan odlazak mladih i standardnih igrača poljuljalo bi i koji jači klub u ligi 5 a kamoli naše klubove šteta što ih ne mogu duže držati da budu kao klub i kao liga standardniji i jači jer samo se sa velikom konkurencijom napreduje