Caster Semeny

Južnoafrikanci priznali da su testirali spol

Foto: AFP
Južnoafrikanci priznali da su testirali spol
19.09.2009.
u 12:29
Predsjednik Južnoafričke atletske federacije Leonard Chuene priznao je da su Caster Semenyi testirali na spol u JAR-u te se ispričao što je to nijekao.
Pogledaj originalni članak

Informaciju o testiranju svjetske prvakinje iz Berlina još prije nastupa na Svjetskom prvenstvu otkrio je njen bivši trener rekavši da su je čelni ljudi saveza time najviše ponizili, s obzirom da čak nisu našli za shodno objasniti joj što ispituju.

Predjednik Chuene u više je navrata otad demantirao da je Semenya testirana na teritoriju Južnoafričke Republike.

- Ispričavam se, bila je to pogrešna procjena. Činio sam to iz dobrih namjera, da bih zaštitio njezinu privatnost – rekao je Chuene.

Sada postaje jasno da bi i Južnoafrikanci mogli ispaštati obzirom da Međunarodnoj atletskoj federeaciji (IAAF) nisu prijavili moguću Semenyinu interseksualnost. Umjesto toga, poslali su je u Berlin, gdje je osvojila zlato u utrci na 800 metara.

Istinu o spolosti 18-godišnje Južnoafrikanke iz IAAF-a će definitivno objaviti 20. ili 21. studenog.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.