PAMETAN POTEZ

Kad neće Hajduk, Milović i Jonjić sjeli na avion i kupili si maske

Foto: Tino Juric/PIXSELL
Kad neće Hajduk, Milović i Jonjić sjeli na avion i kupili si maske
20.04.2013.
u 11:39
U Poljudu nisu imali po pet tisuća eura za maske, pa su stoperi sami izvadili novac i otišli u München kako bi mogli igrati
Pogledaj originalni članak

Stoperi Goran Milović i Matej Jonjić neće po lijepom pamtiti 16. veljače i gostovanje Hajduka kod Slavena Belupa u Koprivnici, nakon kojeg su završili na operacijskom stolu. Obojici su slomljene jagodične kosti, bila su to dva dvoboja u kojima nije bilo namjere, ali ta utakmica pamtit će se po velikom raritetu. Dva mjeseca kasnije, Goran Milović vraća se na travnjak, a blizu povratka je i Matej Jonjić. Milović se vraća na mjesto nesreće, u nedjelju bijeli gostuju baš u Koprivnici.

Last minute karte...

Povratak dvojice stopera odužio se zbog Hajdukove neimaštine, mogli su već nakon četiri tjedna igrati, ali s maskama na licu. U dva su navrata u međuvremenu trebali otići u Basel, gdje bi ih izrada maski stajala oko pet tisuća eura, ali to je bio veliki trošak za Hajdukovu blagajnu. Cijela priča živcirala je trenera Mišu Krstičevića, koji nije imao igrače, još gore je bilo Miloviću i Jonjiću, koji su odlučili stvar preuzeti u svoje ruke! Krenuli su u vlastiti projekt rješavanja problema. Prvotnu ideju dao im je Boro Peyrek, Hajdukov kondicijski trener, koji je dosta vremena radio u kijevskom Dinamu. Peyrek je Miloviću i Jonjiću prepričao da su igrači Dinama, kada je nekomu trebala maska, išli u München. Preko prijatelja Milovićeva oca stupili su u kontakt s čovjekom koji u Münchenu izrađuje maske od karbonskih vlakna, pronašli su "last minute" zrakoplovne karte i otputovali u Njemačku. U ubrzanom kontaktu pomogao je i Marin Tomasov, bivši igrač Hajduka, koji danas igra za München 1860. Kod istog čovjeka masku je izradio i igrač Borussije Marcel Schmelzer, Milović i Jonjić znali su da su na pravom tragu.

Brzo su bile gotove

U Bavarskoj su se zadržali četiri-pet dana, maske su bile gotove vrlo brzo. Trenirali su u parkovima, a jedan trening, da isprobaju maske, u kampu Münchena 1860 omogućio im je baš Tomasov. Iznos potrošen za maske je puno manji od pet tisuća eura, momci su izvadili lovu iz vlastita džepa, a Hajduk je obećao da će ipak snositi troškove i vratiti im koliko su platili.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.