LIGA PRVAKA

Kakav potop Bayerna: Real im utrpao četiri komada, asistencija Luke

Foto: Reuters (Ilustracija)
Cristiano Ronaldo i Luka Modrić
Foto: Reuters (Ilustracija)
Real Madrid
Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern - Real
Foto: Reuters (Ilustracija)
Real Madrid
Foto: Reuters (Ilustracija)
Real Madrid
Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern - Real Madrid
Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern - Real Madrid
Foto: Reuters
Bayern - Real
Foto: Reuters
Bayern - Real
Foto: Reuters
Bayern - Real
Foto: Reuters
Bayern - Real
Foto: Reuters
Bayern - Real
Foto: Reuters
Bayern - Real
29.04.2014.
u 22:38
Nakon 1:0 na Santiago Bernabeu, Real je u uzvratu bio još uvjerljivi te je sa 4:0 potopio Bavarce te tako izborio finale na lisabonskom Luzu.
Pogledaj originalni članak

Iz Bayerna su najavljivali kako žele postati prva momčad koja će obraniti naslov u Ligi prvaka, međutim njihov san srušen je na Allianz Areni. Nakon 1:0 na Santiago Bernabeu, Real je u uzvratu bio još uvjerljivi te je sa 4:0 potopio Bavarce te tako izborio finale na lisabonskom Luzu.

A da momčad Pepa Guardiole čeka teška noć pokazalo je već prvih 20 minuta utakmice u kojima se u junaka Reala pretvorio Sergio Ramos. Branič Reala prvo je zabio u 16. minuti nakon odličnog ubacivanja iz kuta Luke Modrića, a samo četiri minute kasnije pogodio je nakon što je Pepe do njega prebacio ubačaj Angela Di Marije. Kod tog drugog gola u praćenju Ramosa zakasnio je Mario Mandžukić.

Konačni udarac Bavarcima u prvom poluvremenu zadao je Cristiano Ronaldo u 34. minuti. Loptu je u šesnaestercu Reala izgubio Franck Ribery, 'kraljevi' su izveli brzu kontru. Na centru je dobio loptu Karim Benzema, koji je odmah dodao za Garetha Balea. Velšanin je pretrčao Boatenga, a onda dao za nečuvanog Cristiana Ronalda, koji je zabio 15. gol ove sezone u Ligi prvaka i tako ispisao povijest.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Guardiola je u nastavak utakmice odlučio krenuti bez Mandžukića, a njegova je momčad počela s ubačajima u šesnaesterac Reala. Bez prave špice takva je igra bila potpuno neopasna.

Točku na i fantastične predstave Reala stavio je u 90. minuti golom iz slobodnog udarca sa 20-ak metara Cristiano Ronaldo, koji je pucao ispod živog zida.

- Svatko je ostavio srce na terenu. San je ulazak u finalu. Nikad nisam igrao finale Lige prvaka - rekao je Sergio Ramos.

Jedina loša vijest za Real je činjenica da će finale igrati bez Xabija Alonsa, koji je akumulirao žute karton, a da bi to spriječio kod Sergija Ramosa, Carlo Ancelotti ga je odlučio izvaditi iz igre u 75. minuti.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Modrić je odigrao još jednu odličnu utakmicu za Real i dirigirao je njihovom igrom, a uz asistenciju za prvi gol, istaknuo se nekoliko odličnih lopti za napadače 'kraljevskog kluba'. Mandžukić nije bio raspoložen, a Guardiola mu očito nije oprostio neopreznost kod drugog gola Reala, te ga je na poluvremenu ostavio u svlačionici.

- Velike čestitke svim igračima, odigrali su fantastično. Kada svi rade zajedno, stvari izgledaju perfektno. Nakon 12 godina, Madrid se vraća u finale Lige prvaka - rekao je trener Reala Carlo Ancelotti.

- Ako ne igrate dobro i obrana ne funkcionira, tako ispadne. Igramo na najvećem nivou u Europi i svaka greška se kažnjava. Bayern je velika momčad, a na meni je da pokušam dići igrače - rekao je trener Bayerna Pep Guardiola.

Protivnika u finalu, koje se igra 24. svibnja na Luzu, Real će saznati sutra nakon utakmice Chelseaja i Atletica na Stamford Bridgeu.

>> Pogledajte gol kojim je Ronaldo ispisao povijest Lige prvaka
>> Pogledajte kako je Ancelotti na treningu 'počkaljio' Luku Modrića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
21:39 29.04.2014.

Smotani Pepi nije jos skontao da je kaka-kaka taktika vec provaljena od Bayerna prosle godine ali on ipak tjera dalje po svome.Real igra danas kao Bayern prosle godine protiv Barcelone...Pep je propast za Bayern... :-(

RI
Rizlman
21:45 29.04.2014.

Na početku sezone kad sam vidio što ovaj Guardiola smjera rekao sam je to samo još jedan diletant u skupom odijelu. Ono što se promjenilo otada je da mu se odijelo ofucalo a on je i dalje ostao diletant. Idiotski potez mjenjanja trenera koji je uštimao orkestar i osvojio sve što se može osvojiti, dolazi na naplatu.

MO
mojazemlja
21:38 29.04.2014.

K vragu. Niti će Bayern igrati u finalu,niti Mandžukić(doogodine)u Bayernu... Prolazi sve..