Diskvalificiran

Kakav udarac za Vettela: Zbog mućki s gorivom starta iz boksa!

Foto: 'NIGEL RODDIS'
Kakav udarac za Vettela: Zbog mućki s gorivom starta iz boksa!
04.11.2012.
u 10:40
Njemački vozač nakon utrke nije imao propisanu jednu litru goriva u svom bolidu potrebnu za rutinsko vađenje uzorka koji se nakon toga testira.
Pogledaj originalni članak

Kakav su udarac doživjeli Sebastian Vettel i njegova nastojanja da i treći put zaredom postane svjetski prvak u formuli 1! Njemački je vozač po završetku kvalifikacija za Veliku nagradu Abu Dhabija krenuo prema boksu da bi mu bolid odjednom stao. On je to prijavio kao kvar, što je komisija i prihvatila, ali je nakon toga, prilikom rutinskog vađenja uzorka goriva iz bolida ustanovljeno kako nije imao propisanu količinu goriva. Točnije, za uzorak je potrebna najmanje litra goriva, a Vettel je imao 850 mililitara.

To kršenja pravila, jer je zbog manje goriva imao prednost nad ostalim vozačima, stajalo ga je trećega mjesta osvojenoga u kvalifikacijama. Disciplinska komisija poništila je njegov jučerašnji rezultat i naredila mu da starta sa zadnjega mjesta ili iz boksa. On je odabrao boks, odnosno stazu uz bokseve.

- Kao što je jedan od najboljih skijaša skakača rekao: Svaka šanse je nova prilika - komentirao je rasplet kvalifikacija Vettel.

Podsjetimo, jučer je u kvalifikacijama prvi bio Hamilton (McLaren), drugi je bio Webber (Red Bull), treći Vettel (Red Bull), a sad će na treće mjesto uskočiti Maldonado (Williams), četvrti će startati Räikkönen (Lotus), peti Button (McLaren), šesti Alonso (Ferrari).

Alonso je tako dobio ogromnu priliku da sustigne ili čak prestigne vodećeg Vettela koji ima 13 bodova više u poretku vozača.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar OUT OF THE BOX
OUT OF THE BOX
10:46 04.11.2012.

nije fer....iako su pravila pravila međutim, odluka sigurno diže gledanost

PR
propalismoFranjoskroz
11:25 04.11.2012.

kao i nebrojeno puta dosad jed pravila su za ostale a druga za Ferrari

MO
modovisisajteMaraschino
11:51 04.11.2012.

ne volim Alonsa i jos manje Vettela ali pravila su pravila... a Red Bull je dokazao kako u zadnjih par godina strucno zaobilazi pravila u svoju korist... i ovi koji jadikuju da je kazna nepravedna, neka realno malo pogledaju koliko puta su progledali Red Bullu kroz prste i Vettelu kad je trebao dobivat kazne a nije...