Nevjerojatna odluka

Kako će Hajduk prodati igrače koje više ne želi!?

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Kako će Hajduk prodati igrače koje više ne želi!?
10.06.2015.
u 14:24
Mario Maloča: 
Nekad je klub dobivao dobre ponude za njega, sad može otići gotovo besplatno.
Pogledaj originalni članak

Prvi potez novog Hajdukova trenera Damira Burića da prekriži nekolicinu prvotimaca, glavna je tema u nogometnim krugovima bez obzira na to što se u Splitu nalazi i reprezentacija Hrvatske koja čeka kvalifikacijski dvoboj s Italijom u petak, 12. lipnja, u 20.45 sati.

Maloča to nije zaslužio

Nije to službena transfer-lista, samo je to nedostajalo. Ali, vodstvo Hajduka s listom igrača na koje ne računa pobijedilo je samo sebe. Nevjerojatno je da se prvog dana priprema objavi kako Hajduk ne računa na Marija Maloču, Sandra Gotala, Avdiju Vršajevića i Dejana Mezgu, četiri standardna prvotimca koji imaju važeće ugovore s klubom. U ovoj priči nisu Marko Ranilović, Josip Vuković i Ivan Vasilj, na koje Hajduk također ne računa. Objašnjenje neslužbene transfer-liste vrlo je prozaično, oni traže svoj put prema inozemstvu. Naravno, čista je to glupost, neznanje...

Hajduk ih prodaje, ali ne mogu trenirati s prvom momčadi. Pa, tko će ih kupiti, tko će poslati ponudu za igrače na koje Hajduk ne računa. Primjerice, Sandro Gotal maštao je o transferu u Englesku, bilo je nekih kontakata, spominjali su se visoki iznosi, a onda je stigla vijest da bijeli na tog napadača ne računaju. Ili slučaj Marija Maloče, dugogodišnjeg kapetana. Na prodaju je već nekoliko godina, bilo je milijunskih ponuda, da bi se sada došlo na to da Maloča može ići gotovo besplatno. Sve samo da ga se riješe. Taj momak, koji je uvijek stavljao glavu na panj za Hajduk, takav odnos nije zaslužio. A to nije ni poslovno... Pa, tko će ga kupiti, razmišlja li bilo tko u Poljudu o tome?

Nema odgovornosti

Odgovornosti za loše poteze neće biti, toga u Hajduku nema već godinama. Samo posljednjih nekoliko godina dovedeno je toliko igrača da zdravog objašnjenja nema, a novac je nepovratno potrošen. Ne treba grebati daleko u prošlost, samo se valja prisjetiti Bukve, Iluridzea, Abdukholikova, Kurbanova... Toj kategoriji pripadaju Ranilović, Vasilj i Mezga... A što s Inohom, Jamesom, Sarićem, Miličevićem... Nije to bilo tako davno, trener je tada bio Krasimir Balakov. Svima je jedan zajednički nazivnik, sve to plaća Hajduk.

>>Bomba s Poljuda: Balić pred odlaskom u Valenciju za šest milijuna eura!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar germanikus
germanikus
15:29 10.06.2015.

Nikakav problem..ako ne nađu novi klub još uvijek se mogu prijaviti za slovensku skijašku reprezentaciju!Istina da hajdukovci ne znaju skijati ali nije važno jer ne znaju ni Slovenci!

UK
uvik.kontra
15:19 10.06.2015.

Navijac sam bilih ali ...cini mi se da Vucevic nije dorastao funkciji koju obnasa.

MA
maliMalecki
14:56 10.06.2015.

Jadni Hajduk biti će još i jadniji!