ZA SVE KOJI IDU NA EURO

Navijači, ovo morate znati - kako doći do stadiona i gdje se zabaviti

Foto: Reuters/PIXSELL
Supporters of Croatia cheer before the start of the Euro 2004 Group B soccer match between Croatia and France at the Magalhaes Pessoa stadium in Leiria, June 17, 2004. REUTERS/Jean-Paul Pelissier PH/CRB Reuters / Picture supplied by Action Images *** Loc
Foto: Reuters/PIXSELL
Football - Brazil v Croatia - 2006 FIFA World Cup Germany - Group F - Olympiastadion , Berlin - 13/6/06 Croatia fan with face paint and flag Mandatory Credit: Action Images / Reuters / Pawel Kopczynski Picture Supplied by Action Images
Foto: pol2016.ehf-euro.com
Navijačica dana
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
navijači koprivnica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
navijači koprivnica
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Hrvatski navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Navijači
09.06.2016.
u 22:06
Hrvatska nogometna reprezentacija 12. lipnja na Parku prinčeva igra s Turskom, 17. lipnja na Stade Geoffroy-Guichard u Saint-Étienneu s Češkom i 21. lipnja u Bordeauxu sa Španjolskom
Pogledaj originalni članak

Hrvatska 12. lipnja na Parku prinčeva igra s Turskom, a tamo će se sliti na tisuće Hrvata željnih otkriti sve čari Grada svjetlosti. Prije svega, treba doći do stadiona.

Najbolje je koristiti se linijom metroa broj 9 i voziti se do stanice Porte de Saint-Cloud. Tko ide automobilom, treba voziti avenijom Périphérique, izaći na D910, potom na aveniju Porte de Saint-Cloud i na kraju skrenuti u ulicu Commandant Guilbaud. S nje se vidi stadion. Treba znati, Pariz je skup grad, dnevno se bez problema potroši stotinjak eura. Za zabavu turisti najbolje ocjenjuju pub Publisher, mjesto gdje se uz noćni izlazak može i jesti. Za pariški ugođaj tu je Taverne Henri IV, a u samoj okolici Parka prinčeva idealno mjesto je Faust. Nalazi se ispod mosta Pont Alexandre III.

U drugoj utakmici čekaju nas Česi 17. lipnja na Stade Geoffroy-Guichard u Saint-Étienneu, što će za veliku većinu navijača biti poprilično nepoznato putovanje.

Riječ je o prekrasnom gradu veličine Splita. Jednostavan je za snalaženje, pa je tako i stadion od strogog centra udaljen samo četiri kilometra, a prema njemu voze tramvajske linije T1 i T2, baš kao i autobusna linija 74. Automobilom se do njega ne može, ali su osigurana parkirna mjesta za invalide. Što se tiče zabave, najbolje je otići do The Saint Patrick: Irish Puba. Riječ je o popularnom mjestu za mlade, pet minuta pješice od stadiona. Slična atmosfera je kraj obližnjih pubova The Smoking Dog i Soggy Bottom. Prednost je što su svi u krugu centra i stadiona pa se pješke dođe gdje god treba u kratkom vremenu.

U posljednjem susretu grupne faze natjecanja Hrvatska odlazi u Bordeaux, grad veličine Varaždina, ali s čak 250.000 stanovnika. Naši navijači u Bordeaux će doslovno nahrupiti 21. lipnja jer tamo igramo protiv Španjolske.

Stadion Stade Matmut Atlantique nalazi se izvan grada, osam kilometara od središta.

Automobilom je lako do njega, vidi se na izlazu i ulazu u grad. Tramvajska linija C pak vozi izravno do njega, a silazi se na stanici Parc des Expositions. Nažalost, oko stadiona se nema što pronaći, sve najvažnije je u gradu. Turisti preporučuju pizzeriju Capperi “jer je fina i jeftina”. A pizza stoji 112 kuna. Calle Ocho je najrazvikaniji klub, a prate ga Sherlock Holmes, Vintage Bar i Au Nouveau Monde. I sve je u krugu od nekoliko stotina metara.

>> Samo da Čačićevi rodoljubi ne postanu Sterijini ‘Rodoljupci’

>> Luka Modrić otkrio koje mu dvije stvari u karijeri još nedostaju

>> Ovo su najzgodniji nogometaši Eura! Među njima je i jedan Hrvat...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar think pink
think pink
09:00 10.06.2016.

gdje se zabaviti u parizu??? zaista suludo pitanje. ovaj novinar se očito u životu nije maknuo dalje od zaprešića...

TR
trnjedotokija
10:54 10.06.2016.

bordo veličine varaždina,pa kaj ste vi na nekim drogama,,

TO
toljaga22
22:55 09.06.2016.

banana. bolje doma