''odazvat ću se ladiću''

Kalinić: Gol i ovacije, nisam ni sanjao takav start!

Foto: Pixsell
Kalinić: Gol i ovacije, nisam ni sanjao takav start!
15.08.2010.
u 17:29
- Nakon sezone prilagodbe sad sam pravi Englez - kaže naš napadač koji je utišao kritiku.
Pogledaj originalni članak

Prije mjesec-dva u engleskom tisku provlačila se priča o tome koliko se Blackburnu isplatila kupnja Nikole Kalinića. Mladi napadač nije se oglašavao. Znao je da jedini pravi odgovor može stići odozdo – s terena. I svim tim "zabrinutim kritičarima" odgovorio je na startu Premiershipa.

U prvoj utakmici prvenstva Blackburn je 1:0 pobijedio ambiciozni Everton, a jedini pogodak djelo je Kalinića. Ovacije su se orile u 60. minuti, kada je trener Sam Allardyce iz igre izvukao našeg reprezentativca. "Niko, Niko!", odzvanjalo je Ewood Parkom.

Iskoristio pogrešku

– Iskoristio sam vratarovu pogrešku i zabio. Uh, kako sam bio sretan u tom trenutku. Ima li ljepšeg ulaska u sezonu nego da zabiješ pobjedonosni gol za svoju momčad. Ovo je kao iz snova – kaže sretni strijelac Kalinić.

Vremena za slavlje nije bilo, već jutro poslije Blackburn je odrađivao trening, Kalinić je još jednom odradio dionicu Manchester (gdje živi) – Blackburn.

Već zaboravljen trijumf

– Svi smo zadovolji i sretni jer smo pobjedom ušli u sezonu. Želimo otići dalje nego u prošlom prvenstvu, Blackburn je ambiciozan. Zato i nije bilo nekog slavlja poslije pobjede nad Evertonom. Znamo da moramo ponavljati pobjede, a iskušenja su stalna. Tu nema utakmice za koju možeš reći da ćeš ući laganije i pobijediti. Evo, čeka nas Birmingham, to je iznimno teško gostovanje. Zato nastojim zaboraviti taj gol, okrenuti se prvoj sljedećoj utakmici – kaže Kalinić o svom trećem prvenstvenom pogotku za Blackburn.

Osjeća da bi ovo mogla biti njegova sezona.

– Kada sada gledam prema lanjskoj sezoni, nazvao bih je sezonom prilagodbe. Sada sam već pravi Englez. Uživam u nogometu, momčad je odlična, sve super momci. Samo neka se ovako nastavi. Igrati u Premiershipu nešto je vrhunsko, želio bih do kraja karijere ovdje igrati – kaže Kalinić.

Osvrnuo se i na bivši klub...

- U Splitu se valja nešto veliko. Hajduk će izbaciti Unireu, a onda Europska liga. Je li to moguće!?

Uoči sezone Kalinić je zbog ozljede butnog mišića morao otkazati igranje u mladoj reprezentaciji. U međuvremenu je igrao u prijateljskoj utakmici.

– Trener me htio isprobati, dati mi malo minuta. Ozljeda je sada iza mene. Uostalom, i zbog te ozljede u utakmici protiv Evertona izašao sam ranije. Nema nesporazuma, reprezentacija je za mene svetinja i uvijek ću se odazvati.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

JO
jozinho
19:26 15.08.2010.

kalinic za mene jos nije nikakav igrac...tek sa 24-25 godina ce se on razvit u ubojicu pred golom i pravog napadaca...sjetite se samo olica ili petrica....

WM
west Mo*
17:46 15.08.2010.

bravo Nikola majstore. Svaa čast za zgoditak, neka ih bude mnogo ove sezone i dao Bog da budeš zdrav, od srca ti želim. Posebno me je dojmila ova posljednja rečenica \"reprezentacija je za mene SVETINJA i uvijek ću se rado odazvati\". Ne mogu a da ne pomislim na >izdajnika< giričeka, žešći e tempo Premirlige a giriček ima sigurno i više slobodnog vremena. Ma da je ne znam kakva svađa bila REPREZENTACIJA je SVETINJA i MORA biti uvijek na PRVOM MJESTU.

OB
-obrisani-
18:04 15.08.2010.

Svaki dan, apsolutno besplatno, under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/