bojkot

Kamerun u štrajku! Ne žele na SP, a s Hrvatskom igraju 18. lipnja

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Kamerun u štrajku! Ne žele na SP, a s Hrvatskom igraju 18. lipnja
08.06.2014.
u 13:49
Reprezentacija je odbila ući na čarter let koji bi ih odveo u Brazil, jer im savez nudi tek šest posto novca od ukupnih premija.
Pogledaj originalni članak

Uoči odlaska na SP u Brazil u kamerunskoj reprezentaciji izbio je skandal zbog premija. Naime, spor sa savezom oko toga traje već dulje vrijeme, a sve je kulminiralo nakon pripremne utakmice s Moldavijom kad se igrači nisu željeli ukrcati na zrakoplov za Brazil, piše L'Equipe.

Kamerunski savez ponudio igračima 6 % od Fifinog bonusa u prvom krugu, 20 % bonusa u drugom, 30 % za četvrtfinale, 40 % za polufinale i 50 % za ulazak u finale ili utakmicu za treće mjesto. Međutim, igrači se nisu složili s tom ponudom. Bojkot su prekidali igrajući utakmice s Njemačkom i Moldavijom, no dok se sporno pitanje ne riješe ne žele u Južnu Ameriku.

Najveća zvijezda, Samuel Eto'o, koji je službeno bolestan, nije se niti pojavio na drugom poluvremenu utakmice s Moldavijom.

Slične trzavice s Kameruncima događale su se i uoči SP-a 2002. godine kad su na kraju ispali nakon igranja u skupini.

Hrvatska bi sa sastavom Volkera Finkea trebala igrati 18. lipnja. Ako se ne pojave umjesto njih na SP-u mogao bi zaigrati Tunis.

>>Kamerun bez Eto'a nije briljirao protiv Moldavije, Alves srušio Meksikance

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.