BURNA UTAKMICA

Kaos na Eurobasketu nakon tučnjave, Turci prijete da će napustiti turnir

Foto: IRAKLI GEDENIDZE/REUTERS
Kaos na Eurobasketu nakon tučnjave, Turci prijete da će napustiti turnir
05.09.2022.
u 10:23
Gruzijska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na prvenstvu, no vuku se repovi nakon utakmice. Nakon utakmice došlo je do tučnjave, a Košarkaški savez Turske uložio je službenu žalbu na rezultat.
Pogledaj originalni članak

Ludi jučerašnji košarkaški dan na EuroBasketu kompletiran je pobjedom Gruzije u Tbilisiju protiv Turske i to nakon dva produžetka, bilo je 88-83 (19-25, 17-8, 17-16, 15-19; 7-7, 13-8).

Gruzijska reprezentacija time je ostvarila prvu pobjedu na prvenstvu, no vuku se repovi poslije utakmice. Nakon utakmice došlo je do tučnjave, a Košarkaški savez Turske uložio je službenu žalbu na rezultat.

Utakmica je na nekoliko minuta prekinuta zbog tučnjave, a Turci smatraju da su tijekom kaosa nestale 22 sekunde na semaforu. A prema tvrdnjama pomoćnog trenera Turske Hakana Demira, nije sve završeno na terenu već je na putu prema svlačionicama došlo do tučnjave između Korkmaza i igrača Gruzije.

– Igrači Gruzije i neki članovi osiguranja ponašali su se prema nama bez ikakvog poštovanja. Došli smo igrati košarku, ništa više. Sve bi se moralo rješavati na terenu, nigdje drugdje. Ovakve stvari nisu u duhu sporta. Ono što se danas dogodilo nema mnogo veze sa košarkom. Imamo još dvije utakmice ovdje u Gruziji, ali sve ono što se dogodilo je ružno. Očekivali smo bolji tretman, nažalost, to nismo dobili – rekao je Demir.

A potpredsjednik Košarkaškog saveza Turske Omer Onan uputio je oštru poruku.

– Ako ne dobijemo snimku sa sigurnosnih kamera, napustit ćemo turnir – rekao je te objasnio:

– Dok je Korkmaz prolazio hodnikom prema svlačionici s našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili na popisu za ovaj susret napali su ga sa svojim suigračem koji je također izbačen i s policijom. Ne smije se dogoditi da igrač bude napadnut na putu prema svlačionici. A onda, poslije utakmice, 30 policajaca uguralo nas je u tučnjavu. Ušli smo u tučnjavu sa službenom policijom koja osigurava reprezentaciju Gruzije. Obavijestio sam organizatore FIBA-e o tome. Neka nitko ne misli da smo glupi. Tražili smo sve snimke sigurnosnih kamera i uvjerit ćemo se da ni sekunda ne nedostaje. Ako ne dobijemo sve snimke, napustit ćemo turnir. 

>> Zoran Primorac: Nikada neću zaboraviti osjećaj kad sam nosio zastavu na OI

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ST
Stipan
11:01 05.09.2022.

Otkad je Turska Europa?