Probierz u problemima

Kaos u Poljskoj uoči Hrvatske: Izborniku prijeti otkaz, Lewandowski kritizirao reprezentaciju

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
15.10.2024.
u 08:00
– Nedostajali su nam ciljevi protiv Portugala, ali i hrabrost. Dobio sam jednu dobru loptu, ništa drugo. Ovo nema smisla – rekao je Lewandowski
Pogledaj originalni članak

Poljska nogometna reprezentacija još se oporavlja od 1:3 poraza od Portugala u trećem kolu Lige nacija, a već joj na stadion dolazi Hrvatska. Izbornika Michała Probierza brinu dvije stvari – teška situacija na tablici, ali i loša igra.

– Puno se mijenjamo, idemo ka razvoju ove momčadi. Imali smo jako dobrih trenutaka s Portugalom, imali smo lošijih trenutaka, ali individualne pogreške presudile su da izgubimo. Ako ne napravimo promjene, vratit ćemo se na isto. Moramo si dati vremena, trebamo strpljenja – apelirao je izbornik, koji je rekao da su dva igrača upitna za susret protiv vatrenih, a potvrdio je jedino da će na golu biti Marcin Bułka.

Osvrnuo se i na taktiku koju priprema za Hrvatsku:

– Moramo pripaziti na to kada ubacuju loptu, jako su dobri u tome, uglavnom preko Joška Gvardiola. Luka Modrić je polivalentan igrač i može puno. Moramo biti još više konsolidirani kao momčad što se tiče faze obrane. U napadu svakako moramo bolje koristiti dodavanja – otkrio je Probierz pa dodao:

– Puno se raspravlja o tome zašto ne igramo s četvoricom u obrani. Pokušavamo iskoristiti igrače na način na koji igraju u klubovima. Trenutačno nemamo krilnih igrača.

Da situacija u Poljskoj nije dobra, svjedoče i riječi Roberta Lewandowskog:

– Nedostajali su nam ciljevi protiv Portugala, ali i hrabrost. Dobio sam jednu dobru loptu, ništa drugo. Ovo nema smisla.

Dodajmo da je Poljska ostala bez dva igrača uoči večerašnjeg susreta, otpao je branič Torina Sebastian Walukiewicz, a zbog ozljede aduktora i veznjak Ludogoreca Jakub Piotrowski.

Situacija nije sjajna i budućnost izbornika pa i nekih igrača ovisi o susretu protiv vatrenih.

– Utakmica s Hrvatskom može prevagnuti mnogim igračima i stručnom stožeru. Ako tu utakmicu ne dobijemo, a ne daj, Bože da izgubimo, morat će odgovarati cijeli stožer jer od ovog brašna neće biti kruha. Svaki susret igramo s drugom postavom i nema stabilnosti – rekao je legendarni poljski nogometaš Jan Tomaszewski.

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

18
188
08:29 15.10.2024.

Opet reklamirate loptanje nogom. Dosta je toga već.