Grci tražili hotel Slovenija

Karagounis: Kiks ništa ne znači, ne bojimo se Hrvata

Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'
Karagounis: Kiks ništa ne znači, ne bojimo se Hrvata
06.09.2010.
u 17:22
Kriza nije mnogo utjecala na grčke nogometaše, odsjedaju u najprestižnijem hotelu
Pogledaj originalni članak

Cigaretu je grčki izbornik Fernando Santos izvukao iz kutije čim je prošao carinu, progurao se kroza svoje igrače i jedva dočekao izići iz zgrade na Plesu kako bi je zapalio. Otpuhujući dim, nervozno je šetao, na novom poslu nije počelo kako je obećao poslodavcu, kiks i bod protiv Gruzije, a "vaditi" se mora baš na nezgodnu mjestu, u Zagrebu.

Čini se kako grčka kriza ne trese nogometaše, koji odsjedaju u najprestižnijem zagrebačkom hotelu Esplanada, a nisu im ni "velike oči", straha od momčadi koja ih čeka u Maksimiru nema.

Pritisak raste

– Ne, ne bojimo se Hrvata jer igramo ovakve važne utakmice već deset godina. Bez obzira na start, vjerujem i dalje u ovu momčad – veli grčki kapetan Georgios Karagounis, koji glavnu riječ vodi i u Panathinaikosu.

– Znamo da imate odlične igrače, svjesni smo koliko nas težak posao očekuje i što nam povoljan rezultat iz Zagreba znači. Hrvatska je među najboljim europskim reprezentacijama, a Slaven Bilić i Aljoša Asanović sjajni su stručnjaci. Na nama je velik pritisak poslije kiksa protiv Gruzije, u Maksimiru moramo biti u najboljem izdanju.

Namjeravate li napasti?

– Nisam trener, čekamo upute, ali znam da nam je cilj ne primiti pogodak. Vremena još ima, kvalifikacije su tek počele – dodao je grčki broj 10.

Većinom je riječ o istoj momčadi koja je igrala na SP-u, Rehhagelov nasljednik samo je malo "promiješao" karte. Od udarne momčadi koja je igrala s Maradoninim gaučosima posljednju utakmicu u skupini na SP-u ostavio je šest igrača, ubacio četvoricu mlađih, gurnuo u vatru i mladog vratara Sifakisa.

Gdje je hotel Slovenija?

Grčki su se novinari zanimali kako doći do kampa hrvatske reprezentacije, njihova je "meta" bio naš izbornik Slaven Bilić.

– Gdje su smješteni kockasti, gdje je taj hotel Slovenija? – raspitivali su se grčki kolege za smjer u kojem trebaju krenuti.

– Nisu u Hrvatskoj, u drugoj su zemlji? Pa što rade tamo?! Nevjerojatno – čudili su se Grci. Jasno, najviše ih je zanimalo igra li Modrić...

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

JO
jozinho
00:42 07.09.2010.

ja bi reko da se grcka vec trese od nervoze jer znaju da ako izgube u zagrebu da je i drugo mjesto u skupini pod uptinikom...jer izrael samo ceka priliku....

SU
superbura
22:58 06.09.2010.

Mozda trenira Bilic s deckima u Sloveniji jer nitko mora taj mjesto naci na zemljovidu....

DE
derin
02:35 07.09.2010.

- Nisu u Hrvatskoj, u drugoj su zemlji? Pa što rade tamo?! Nevjerojatno – čudili su se Grci. još jedan uspjeh markovića i ekipe, da jedna reprezentacija se priprema u drugoj zemlji već dugi niz godina, da se kvalifikacijske igraju samo u zagreb, onda blažičko kaže hrvatska gostuje u vinkovcima, hnl ovisi o pojedincima i puno sreće i improviziranja, spašava ga reprezentacija, sve u svemu žalosna slika hrvatskog nogometa, a takav potencijal imamo, samo treba malo sposobnih ljudi i volje.