Div sa Šalate prošao prvo kolo na turniru u Dohi

Karlo uzvratio Stahovskom za čak dva poraza u Zagrebu

Foto: \'JACQUES DEMARTHON\'
Karlo uzvratio Stahovskom za čak dva poraza u Zagrebu
03.01.2012.
u 17:54
Marin Čilić odustao je od nastupa na Australian Openu pa će prvi nastup imati početkom veljače na Zagreb Indoorsu.
Pogledaj originalni članak

Nakon velike borbe i tri odigrana seta Ivo Karlović prošao je prvo kolo na jakom turniru u Dohi (nagradni fond od 1,024 milijuna USD, igra se na betonu). Sa 6:7 (1), 6:2, 7:6 (3) pobijedio je Ukrajinca Sergija Stahovskog, 62. tenisača svijeta, nakon dva sata i 10 minuta igre.

Stahovski nije crna mačka

Da je riječ bila o vrlo izjednačenom dvoboju, vidi se i po ukupnom omjeru poena: jedva 101:98 za Diva sa Šalate. Ivo je, doduše, posao mogao zgotoviti i ranije jer je u trećem setu imao dvije prilike za oduzimanje suparnikova servisa, po jednu u devetom i 11. gemu (tada je krenuo s 0:30), ali nije ih iskoristio. Dobro je pak to da je obranio sve četiri prilike za break svog suparnika, što će zasigurno pridonijeti njegovu samopouzdanju.

I koliko god bila teška i tijesna ta Karlovićeva pobjeda, ona je za njega to značajnija. Karlo je ovom pobjedom uzvratio Stahovskom za čak dva poraza na Zagreb Indoorsu (2008. i 2009.), pa uz pobjedu u Indian Wellsu ima sada s njim poravnat učinak – 2-2.

Karlović je na turniru u Dohi i dosad relativno dobro prolazio. Lani je stigao do četvrtfinala, gdje ga je zaustavio Rus Nikolaj Davidenko. Zanimljivo, i godinu prije poražen je od istog igrača i također u četvrtfinalu. A Davidenko je bio koban za jednog od najviših tenisača na svijetu i 2005. godine, no tada mu se ispriječio već u prvom kolu.

Čilić se sprema za Zagreb

Naš drugi reprezentativac Marin Čilić, koji ovaj tjedan nigdje ne igra, odustao je i od nastupa na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu. Nije, kaže, imao dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu. Njegov prvi nastup u ovoj godini bit će, dakle, početkom veljače na Zagreb Indoorsu. Taj je turnir Marin dva puta osvajao.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PE
peugeot
23:58 03.01.2012.

Otkad je \"Cili\" spletkario i drukao za svog jarana Ivanisevica da postane sef hrvatske Davis ekipe i kad je vidio da u \"teniskom pucu\" nije uspio, kao da ga je najednom nesto \'smlatilo\' i zaobilazi \'velike teniske arene\';