HAJDUK

Kataliniću 55 tisuća eura po sezoni

19.05.2004.
u 00:00
Neka se ponovi 1994., kada je Hajduk igrao u Ligi prvaka - rekao je Katalinić
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Nikad manje dramatike u Poljudu. Sjednica Hajdukova Upravnog odbora potrajala je sat i pol, ali više je to bilo ugodno druženje nego oštro sastančenje. Predsjednik bijelih Branko Grgić spustio se među novinare i priopćio ono što se već danima zna.

- Za novog trenera Hajduka jednoglasno je izabran Ivan Katalinić, pomoćnik će mu biti Siniša Jalić, a trener vratara je Zoran Varvodić. Sve to na dvije godine. To je bila jedina točka dnevnog reda. Idući tjedan nastavljamo s daljnjom kadrovskom križaljkom - izvijestio je Grgić. Predstavljanje Katalinića zbit će se početkom lipnja, do kraja svibnja on je još uvijek službeni trener Rijeke. Na sjednici se nije razgovaralo o Igoru Štimcu i profesionalizaciji uloge sportskog direktora.

- Po Uefinim pravilima moramo imati sportskog direktora. Trebamo vidjeti s pravnicima kakva je situacija sa Štimcem, s obzirom na to da je pod suspenzijom. No, u svakom slučaju jedini je kandidat za tu funkciju. Ove je godine pokazao da je i te kako spreman i zreo za obnašanje uloge sportskog direktora - kazao je Grgić.

Na upit o težini Katalinićeva ugovora Grgić se samo nasmijao.

- Ne znaju ni svi članovi uprave, pa nećete saznati ni vi.

No, Split ne bi bio Split kad ne bi procurilo da će Katalinić po sezoni dobivati 25 tisuća eura, plus 2500 eura mjesečne plaće, te dvostruke premije (predsjedniče, ovo je na uvid ostatku uprave). Ako je istina, to znači da će Hajdukov trofejni trener, bez premija, po sezoni dobiti 55 tisuća eura neto.

Katalinić je, čim se novinarsko društvo razišlo, pohitao u klub. Treba već krenuti sa slaganjem momčadi. Lista želja Ivana Katalinića?

- Lista postoji. Ali, znate onu, koliko para, toliko muzike - kaže Katalinić.

Prva impresija novog trenera.

- Veliko mi je zadovoljstvo vratiti se u matični klub. Imam jednu želju, neka se ne ponovi 99. godina, kada sam smijenjen, nego 94., kada je Hajduk igrao u Ligi prvaka - rekao je Katalinić.

Stavljen mu je imperativ Lige prvaka.

- To je u Hajduku uvijek tako. Bez titula i dobrih rezultata sezona je promašena - zaključio je Katalinić.

Ozren Maršić

Pogledajte na vecernji.hr