(NE)PROFESIONALAC Goce Toleski otvoreno napao izbornika Makedonije

Katanec na nemilosrdnom udaru zaboravljenog reprezentativca

04.12.2008.
u 19:18
Pogledaj originalni članak

Goce Toleski, napadač praške Slavije i makedonske reprezentacije, inače najbolji strani igrač češke lige, otvoreno je izrazio nezadovoljstvo izbornikom Makedonije Srećkom Katanecom.

Toleski je posljednji put za Makedoniju nastupio u susretu kvalifikacija za Euro 2008. protiv Estonije, da bi nakon toga njegova reprezentativna karijera krenula silaznom putanjom. Nije mu pomogao ni transfer u Slaviju, ni dobra forma, a za sve je okrivio sadašnjeg izbornika.

- Bilo bi pametnije da Katanec malo preispita svoje poteze i odluke, a ne da svu krivicu prebacuje na igrače. Svi znaju kako stvari funkcioniraju u našem nogometnom savezu. Kada je dolazio dobro je znao s kakvim će igračima raditi i kakve će imati uvjete. Izjave kako nema dovoljno kvalitetnih igrača jednostavno ne pristaju jednom izborniku. Zašto je uopće dolazio ako nas nema čemu naučiti? - oštar je Toleski u izjavama koje prenosi Macedonianfootball, a nije su tu zaustavio.

Imao je što reći i na treninge koje je s igračima održavao Katanec, svojedobno kandidat i za izborničku klupu Hrvatske.

- Imao sam prilike vidjeti kakvi su to treninzi. Tri kornera i jedan penal!? Nadam se da će zapamtiti te treninge u Ohridu jer ja sigurno hoću. Govorim ovo sve jer volim Makedoniju, više od njega, i želim vidjeti svoju zemlju na velikom natjecanju, a vi ste, dragi moj izborniče, daleko od ostvarenja tog cilja - zaključio je obraćanje izborniku Goce Toleski.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr