financijski problemi

Katastrofalna situacija u BiH košarci: 'Nemamo novaca za nastup na Eurobasketu, a svi nas ignoriraju'

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Katastrofalna situacija u BiH košarci: 'Nemamo novaca za nastup na Eurobasketu, a svi nas ignoriraju'
24.07.2022.
u 08:30
'Nisu nam potrebne čestitke kad se sve završi, jer možda nam ovog puta nećete ni imati što čestitati. Potrebna su nam konkretna djela i jasna podrška. Ne okrećite glavu'
Pogledaj originalni članak

Košarkaška reprezentacija susjedne Bosne i Hercegovine mogla bi propustiti skorašnji Eurobasket zbog financijskih problema, javljaju razni mediji iz regije. Čini se da je u košarkaškom Savezu potpuno rasulo, unatoč tome što je najbolji igrač Jusuf Nurkić potvrdio da će nastupiti, veliko je pitanje hoće li uopće putovati na 41. izdanje. 

- Šest košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine trebale bi u naredna dva mjeseca sudjelovati na velikim turnirima. Po dvije kadetske i juniorske na Europskim prvenstvima u narednih 20 dana, a zatim u rujnu slijedi sudjelovanje muške seniorske reprezentacije na Eurobasketu, kao i povijesni nastup ženske seniorske selekcije na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Košarkaški savez BiH osigurao je dio sredstava za pripreme naših nacionalnih timova, uz pomoć sponzora i jednog dijela institucija, kojima smo i te kako zahvalni na tome. Međutim, s obzirom na ogromne troškove koje iziskuju nastupi na EP i SP, financijsku konstrukciju jednostavno ne uspijevamo da zatvorimo.

"Kao da se ne radi o reprezentaciji"

Kucali smo na mnoga vrata, tražili podršku, ali uglavnom nailazili na negativne odgovore, često i ignoriranje. To se naročito odnosi na državne, entitetske i lokalne vlasti. 

Kao da se ne radi o reprezentacijama naše zemlje, jer kako drugačije objasniti činjenicu da novca iz državnog ili federalnog budžeta ima, na primjer, više za pojedine klubove i udruženja, nego za nacionalne selekcije? Pogotovo za košarkaške, koje su toliko puta obradovale naš narod i koje to namjeravaju da čine u nadolazećim mjesecima – ako uopće budu u mogućnosti da odu na kontinentalna i svjetska natjecanja.

Situacija je, da budemo potpuno otvoreni i direktni, upravo takva da su predstojeći nastupi na EP i SP naših reprezentacija pod velikim upitnikom. Izlaz trenutno ne postoji, stoga nije daleko trenutak kada ćemo biti natjerani da otkažemo nastupe na spomenutim takmičenjima. - priopćili su iz Saveza na društvenim mrežama. 

Inače, Eurobasket se igra u četiri zemlje domaćina: Češkoj, Njemačkoj, Gruziji i Italiji, a trajat će od 1. pa do 18. rujna.

>> Shaquille O'Neal nastupio kao DJ na Krku, a pridružio mu se i Dončić: "Svi sa ovog područja odlični su strijelci"

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
14:27 24.07.2022.

Ima kod bakira i sejde komšića

RA
RadagastovBrat
10:52 24.07.2022.

Vidite da može i gore