Croatia junior squash open

Kegel osvojio zlato u kategoriji juniora do 19 godina!

Foto: PR FOTO
Croatia junior squash open
Foto: PR FOTO
Croatia junior squash open
Foto: PR FOTO
Croatia junior squash open
Foto: PR FOTO
Croatia junior squash open
12.04.2016.
u 12:30
Pogledaj originalni članak

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan međunarodni turnir Croatia junior squash open na kojem je nastupilo preko sedamdeset juniora iz 13 zemalja. Sam turnir spada u TOP seriju juniorskih turnira Europske squash federacije. Iz Hrvatske je nastupilo 15 juniora koji su pokazali zavidnu igru,a zlatom se okrunio Martin Kegel u kategoriji do 19 godina.

Jan Cerovac u kategoriji dječaka do 13 godina osvojio je četvrto mjesto kao i Fran Marcelić u kategoriji do 17 godina.

Finale dječaka do 19 godina igrali su trenutno drugi igrač na europskoj ljestvici do 17 godina Roko Vončina i Martin Kegel. Najljepši meč turnira koji je trajao skoro šezdeset minuta. Borba za svaki poen u kojoj se mogla vidjeti ljepota squasha u kojoj je na kraju je slavio Martin. Gotovo tri godine stariji Martin pokazao je vecu smirenost, ali analizirajući Rokovu igru možemo reći da je gotovo sigurno da će uskoro završiti kao broj jedan u svojoj kategoriji. „Ponosan sam na njegovu igru. Obojica su članovi i seniorske reprezentaciej, pokazali su zavidnu igru i to je rezultat dugogodišnjeg rada i odricanja. Rokov potencijal je velik, jako velik“ rekao nam je njihov trener Vedran Švonja.

U kategoriji djevojčica do 15 godina drugo mjesto zauzela je Franka Vidović od koje je bolja bila Maddie Orr iz Škotske. Iako gotovo starije od Franke dvije godine vodila se velika borba, te je Franka pokazala da ju čeka blistava budućnost.

„Ovo je četvrto izdanje otvorenog prvenstva Hrvatske i sretni smo zbog velikog broja natjecatelja, posebno u odnosu na prošlu godinu. Zadovoljni smo rezultatima i organizacijom, ali možemo još i bolje. Sretan sam zbog Martina jer je osvojio zlatnu medalju na njegovom zadnjem juniorskom prvenstvu u Zagrebu. Zahvalio bi se gradonačelniku gospodinu Milanu Bandiću, športskom savezu grada Zagreba i glavnom tajniku gospodinu Željku Antunoviću i turističkoj zajednici grada Zagreba koji su nam i ove godine pomogli i izasli u susret.“-rekao nam je Vedran Režić, predsjednik zagrebačkog squash saveza.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr