'EL SE PREUVELIČAVA'

Kek: Nismo bahati, ali zašto bih se bojao Vitorije?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Kek: Nismo bahati, ali zašto bih se bojao Vitorije?
18.09.2013.
u 08:06
- Ne znamo se braniti pa stoga mogu obećati da će Rijeka u četvrtak u 21.05 sati biti odvažna, tražit ćemo pobjedu u Portugalu - najavljuje slovenski strateg Riječana
Pogledaj originalni članak

Rijeka u četvrtak na stadionu Alfonso Henriques igra prvu utakmicu u Europskoj ligi. Igrala je Rijeka u povijesti daleko važnije europske utakmice, ali utakmica u Guimaraesu svakako ima povijesni predznak.

Što se u Europskoj ligi može očekivati od kluba koji je prije godinu dana ostao u Prvoj HNL zbog toga što je središnjica moći uskratila Dugopolju svaku pomisao da će dobiti prvoligašku licenciju?

– Rekao sam više puta da nisam siguran da bi se moja momčad znala braniti kada bi stala u svoj kazneni prostor. Ne mislim puno mijenjati filozofiju igre u europskim utakmicama. A i zašto bih mijenjao ako se ovo do sada pokazalo dobrim. Protivnici u Europskoj ligi dovoljno su jaki da nas mogu staviti na pravo mjesto, da ne budemo bahati. A mi zaista nemamo nikakva razloga biti bahati – kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Prosječni poznavatelji nogometa Vitoriju znaju najviše po El Soudaniju koji je na početku sezone došao u Dinamo iz Guimaraesa. Oni malo upućeniji znaju da je u Guimaraesu kratko vrijeme na posudbi boravio vratar Chelseaja Matej Delač. Malo ih zna da je Vitoria upala u financijske probleme, da su ljetos prodani najbolji igrači (Soudani u Dinamo, Balde u Porto, N\'Diaye u Troyes...).

Ukratko, momčad Vitorije otprilike je iste tržišne vrijednosti kao i momčad Rijeke, što znači da se Rijeka nema razloga ustručavati.

– Remete nas ozljede, to je sigurno. U ovakvom ritmu treba nam širina, moramo izvući maksimum iz ovoga što imamo da bismo se u Europi prezentirali kako bismo željeli.

Nismo u poziciji da nešto moramo napraviti, mi smo svoje već napravili, ali utakmica u Guimaraesu pruža nam priliku da pokažemo što možemo u toj Europi o kojoj toliko puno pričamo. Ta Europa nam je nekakav putokaz iako ja mislim da često preuveličavamo druge. Mislim da ponekad ne cijenimo dovoljno sami sebe – poručuje Kek.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.