Panker glumi slavnog trenera

Kekin: Pripremajući ulogu Mirka Novosela bio sam pod pritiskom i osjećao tremu

Foto: Duško jaramaz/Pixsell
Kekin: Pripremajući ulogu Mirka Novosela bio sam pod pritiskom i osjećao tremu
28.10.2024.
u 15:59
Scenograf i redatelj "Dražena" kraju filma pristupili su s dozom nekog markezovskog magičnog realizma, da ne bude onako američki, "bam, bam" i da na vam na kraju ostane više sjeta nego tuga - kazao je Mile Kekin nakon šibenske premijere
Pogledaj originalni članak

Jedna od zanimljivijih glumačkih rola u igranom filmu o Draženu Petroviću pripala je glazbeniku, pankeru Mili Kekinu. A on ne samo da se prihvatio uloge legendarnog trenera Mirka Novosela nego je, inače i sjajan tekstopisac, napisao i jednu od pjesama koja se kroz film vrti a to je "Jedan na jedan".

- Ja sam i prije nešto glumatao no ovo je bilo prvi put da glumim stvarnu osobu i zato sam imao i tremu. Jedno je tumačiti imaginarne likove a drugo povijesne ljude. Film je dinamičan, zabavan, dramatičan ali ostavlja i neki optimizam.

Kakva je bila njegova reakcija kada mu je ponuđena uloga najvećeg hrvatskog košarkaškog trenera, počasnika američke Košarkaške kuće slavnih?

- Prvo na što sam pomislio jest podudarnost da je djevojačko prezime moje supruge Novosel a ja ću glumiti Novosela. Ja sam i u to vrijeme znao tko je Novosel, baš sam tada počeo pratiti sport. Doduše, košarka je meni tada bila egzotičan sport s obzirom na to da sam odrastao u Njemačkoj gdje se samo igrao nogomet. Kada sam doselio u Zagreb osjetio sam taj "hype" oko Cibone i reprezentacije bivše SFRJ i sjetivši se toga osjetio sam i ogroman pritisak. Morao sam zato pogledati sve što je ikad snimljeno o Novoselu, svaki intervju, sve što sam našao a i s nekih televizija sam "krao" neke arhivske snimke kako bih što više saznao o tom čovjeku.

Je li kroz ulazak u tu ulogu shvatio koliko je Novosel bio velik trener a s time i sportska veličina?

- Jesam a shvatio sam i koliko je bio različit od mene. Naime, on uopće nije pio alkohol a bio je viši od mene, imao je puno tromiji govor. Ja govorim ubrzano i nisam išao skidati njegov govor nego sam na svoj način pokušao iznijeti taj lik.

Koji mu je dio filma, a odgledao ga je na šibenskoj premijeri, bio najemotivniji?

- Jako mi se svidio kraj koji je emotivan zbog svega što se dogodilo. Scenograf i redatelj su tome jako lijepo pristupili, s dozom nekog marquezovskog magičnog realizma i to je baš lijepo leglo. Da ne bude onako američki, bam, bam i da na vam na kraju ostane više sjeta nego tuga - kazao je ovaj sjajni glazbenik.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VA
VanjaPlank
16:32 28.10.2024.

Čudno, a nije bio pod pritiskom kad je htio povlašteno parkiralište iskamčit od Bandićeve vlasti a onda kad je uhvačen u muljaži rekao kako je to nesporazum

UL
ulica
18:11 28.10.2024.

visoki kekine, ti si glumio novosela kad je bio dječak ili ?