prebrojavanje glasova za NO

Kerum: Kad bi svatko od vas devet donio po dva milijuna...

Foto: 'Sanjin Strukic/24sata'
Kerum: Kad bi svatko od vas devet donio po dva milijuna...
07.11.2011.
u 10:13
Kerumova čestitka: "E, sad kad bi svatko od vas devet donio po dva milijuna kuna, našem bi Hajduku bilo puno lakše! Ima sponzora, samo treba doći do njih".
Pogledaj originalni članak

Odrađen je glavni dio Hajdukovih izbora, članovi udruge Naš Hajduk birali su sedmero članova Nadzornog odbora između 37 kandidata. Sve je sličilo na one prave izbore, koji nas tek čekaju, s time da je na ovim navijačkima kontrola bila još stroža tako da nije bilo prostora za bilo kakve manipulacije. Predstavnici navijača, koji su se okupili u Naš Hajduk, silno su se trudili da sve bude transparentno, u duhu demokracije.

Razočarao odaziv

No veliko je razočaranje odaziv jer udruga Naš Hajduk broji 8307 članova (od kojih 728 maloljetnika nema pravo glasa), a glasovalo ih je svega 3704 (od čega je 326 listića bilo nevažeće).

Najviše glasova dobio je dr. Josip Paladino, ugledni neurokirurg – 2843. Dakako, sve je to neslužbeno jer taj izbor tek ima potvrditi Gradsko vijeće Splita, pa na kraju Skupština Hajduka, 22. studenoga. Naime, prema dogovoru s gradonačelnikom Željkom Kerumom i vijećnicima, Naš Hajduk bira sedam članova NO-a, praktički upravlja s vlasništvom Hajduka od 56,1 posto. Uz Paladina, u NO su ušli Šime Luketin sa 2612 glasova, treća je jedina žena među kandidatkinjama, profesorica na Ekonomskom fakultetu Branka Ramljak, pa slijede Vjekoslav Hrabar (1954 glasa, bio je kandidat na natječaju za člana uprave), pa Nikola Koceić-Bilan (1463), doktor matematike, djelatnik na splitskom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, zagrebački odvjetnik Ljubo Pavasović Visković (1204) te Ante Majić (1116), menadžer u Ericsson Tesli. Prvi ispod crte je Tomislav Zaninović, brat naših olimpijki Lucije i Ane, koji čeka da netko od prvih sedam odustane, u što je teško povjerovati. Zanimljivo, četvero budućih članova NO-a živi u Zagrebu (Paladino, Hrabar, Pavasović i Majić), ostali su u Splitu. Kad im se još pridodaju Jako Andabak, i on živi u Zagrebu, i Petroslav Sapunar, koji će u NO-u predstavljati ostale dioničare, onda se čini da će biti lakše sjednicu NO-a održati u Zagrebu nego u Splitu.

Imaju dovoljno veza...

– Nije bitno tko gdje živi, bitno je da nam je svima Hajduk u srcu – objasnio je Paladino.

A čestitku im je, onako u svom stilu, odaslao Kerum:

– Sve su to ljudi od renomea, bilo bi dobro kad bi svojim vezama svaki od devet budućih članova NO-a donio po dva milijuna kuna! Ima sponzora, samo treba doći do njih. Kad bi oni donijeli 18 mil. kuna, onda bi Hajduku bilo puno lakše. Nije članstvo u NO-u Hajduka kao u nekom drugom odboru, to je puno složenije, sasvim drukčije – rekao je Kerum.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

JO
jolly
10:23 07.11.2011.

Koja nakaradna izjava. Kerum je pobrkao lončiće. Predsjedništvo kluba je ono koje treba namaknuti novce i brinuti se o poslovanju. Nadzorni odbor treba prvenstvno paziti kako se ti novci troše, odnosno, da ne završe u nečijem džepu. NO treba biti sastavljen od pametnih i prije svega časnih ljudi, koji se neće dati preveslati. Kako u Hajduku, tako i u svim drugim kompanijama.

VK
vječni krojf
12:20 07.11.2011.

Oh kakva bijeda!Zar je Hajduk na to spao da ga spasava 18 mil kuna.Pa sta je to za jedan klub.Dinamo proda jednog rezervnog igraca kojeg i ne treba i evo mu takve svote.Govori se o velikom klubu!

VK
vječni krojf
12:38 07.11.2011.

Zar je to Bilic u svojoj firmi.Cudi me da i njega nisu uvrstili u NO.