Srbija - Danska

Kladioničarska najava: Kada je sudio Cakir, Srbija nije slavila

Foto: Reuters/PIXSELL
Kladioničarska najava: Kada je sudio Cakir, Srbija nije slavila
13.11.2014.
u 18:02
Srbija na svojim stadionima kvalifikacijske utakmice igra vrlo solidno. U 11 posljednjih utakmica kvalifikacija za Euro 2012., Euro 2016. i Svjetsko prvenstvo 2014., ostvarili su šest pobjeda, tri remija i samo dva poraza
Pogledaj originalni članak

Utakmica Srbije i Danske igrat će se pred praznim tribinama stadiona Partizana, istom onom na kojem Srbija nije završila posljednju kvalifikacijsku utakmicu protiv Albanije 14. listopada, piše Goal.

Srbija ima samo bod iz utakmice kod Armenije (1:1) koja je igrala bez najopasnijeg igrača Mkhitaryana (Borussia Dortmund). Pobjeda iz prekinute utakmice s Albanijom nije donijela i bodove odlukom Uefe. U skupini u kojoj je još i Portugal, Srbiji neće biti jednostavno doći do Eura 2016. Srpski igrači tvrde da im nije problem igrati pod pritiskom.

Danska trenutno ima četiri boda iz tri utakmice. Kvalifikacije su započeli teškom domaćom pobjedom nad Armenijom (2:1), zatim su kod Albanije odigrali 1:1, a u trećoj utakmici, doživjeli su domaći poraz od Portugala (1:0).

Srbija na svojim stadionima kvalifikacijske utakmice igra vrlo solidno. U 11 posljednjih utakmica kvalifikacija za Euro 2012., Euro 2016. i Svjetsko prvenstvo 2014., ostvarili su šest pobjeda, tri remija i samo dva poraza (protiv Estonije 3:1 8. listopada 2010 i Belgije 3:0 12. listopada 2012.).

Ove sezone nekoliko igrača je u dobroj formi (Dušan Tadić u Southamptonu, Nemanja Matić u Chelseaju), a Nizozemac Dick Advocaat  koji vodi reprezentaciju Srbije, ima problema sa sastavljanjem momčadi. Prema najavama, Aleksandar Kolarov, lijevi bočni Manchester Cityja, neće se oporaviti do utakmice. Ozlijedio se na zagrijavanju uoči utakmice protiv Manchester Uniteda prije desetak dana. Kolarov je važan dio momčadi, posljednjih 10 utakmice započeo je u prvih 11.

Ni Morten Olsen, izbornik Danske, nije bez problema. Kapetan Daniel Agger neće igrati zbog zadobivene ozljede prepone, ali u ovim kvalifikacijama je igrao samo u porazu od Portugala. Danski navijači čekaju da prorade glavni napadači Krohn-Dehli i Bendtner, koji, za razliku od utakmica u klubovima, u reprezentaciji ove sezone nisu postigli pogodak.

Lagana prednost na strani je Srbije zbog odličnih rezultata kao domaćini, ali ovog puta neće biti publike da malo "pogura.

Utakmicu sudi turski sudac Cüneyt Cakir. Reprezentacije Srbije još ni jednom nisu slavile kada im je sudio Cakir. Za razliku od Danske.

>>Sve kladioničarske najave utakmica pročitajte OVDJE!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
22:09 13.11.2014.

Čudi me da sudi protiv.....ovaj Cakir je po majci Slovenac!