UTRKA ZA KLUPU

Kladionice objavile kvote za trenera Dinama. Prvi favorit ostvario je povijesni uspjeh

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Muenchen: Susret Bayerna i Dinama u Ligi prvaka
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
FILE PHOTO: Champions League - Bayern Munich v GNK Dinamo Zagreb
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
Bundesliga - 1. FC Union Berlin v Borussia Dortmund
21.09.2024.
u 13:37
Koliko se govori o traženju zamjene, čak se i jedna od kladionica odlučila umiješati i objaviti koeficijente za pojedinog Jakirovićevog nasljednika. Prvi favorit već je vodio Dinamo
Pogledaj originalni članak

Bivši trener Dinama Sergej Jakirović dobio je otkaz nakon debakla protiv mihnenskog Bayerna (9-2) te se sad privremeno na klupi nalazi njegov pomoćnik Sandro Perković. Ipak, koliko se govori o traženju zamjene, čak se i jedna od kladionica odlučila umiješati i objaviti koeficijente za pojedinog Jakirovićevog nasljednika.

Na tom popisu je dosta trenera koji su svojevremeno već trenirali Dinamo, a i Edin Terzić i Danielle De Rossi, dva trenera koji su, ne tako davno, trenirali i svjetske velikane Borussiju Dortmund i Romu. Prvi favorit za klupu Dinama već je trenirao modre, radi se o Nenadu Bjelici s koeficijentom 1,80.

Dinamo je s Bjelicom na klupi igrao Ligu prvaka u sezoni 2019./20. i na Maksimiru s 4-0 razmontirao Atalantu. U grupi su još bili Manchester City i Šahtar, Dinamo je osvojio pet bodova što nije bilo dovoljno ni za treće mjesto i prezimljavanje u Europskoj ligi, a navijači su još dugo pamtili prilično sumnjiv penal na Maksimiru protiv Šahtara u 99. minuti (3-3) koji im je i odnio to treće mjesto.

Vratimo se na koeficijente. Prvi Bjeličin pratitelj s kvotom 2,20 je donedavni trener Rijeke Željko Sopić koji je poznat kao navijač Dinama, a svojevremeno je bio pomoćnik na klupi Dinama te vrlo kratko i glavni trener, a vrlo blizu mu je i Igor Jovičević s 2,30. Jovičević je na klupi Dinama proveo svega sedam utakmica nakon vrlo loše forme modre momčadi. Četvrti favorit s kvotom 2,50 je Matjaž Kek, legendarni trener Rijeke koji je u sezoni 2016./17. odveo momčad s Kvarnera do prvog i jedinog ligaškog naslova u povijesti. Niko Kovač s kvotom 3,00 navodno je ispao s popisa Jakirovićevih nasljednika, ali sve je to "navodno".

Popis preostalih trenera navedenih na kladionici sadrže: Edin Terzić (3,50), Robert Prosinečki (4,50), Igor Bišćan (5,00), Damir Krznar (6,00), Sandro Perković (7,00), Vedran Ćorluka (8,00), Goran Tomić (8,00), Valdas Dambrauskas (12,00), Gonzalo Garcia (12,00), Slaven Bilić (15,00), Krunoslav Jurčić (15,00), Branko Ivanković (15,00), Igor Štimac (20,00), Vahid Halilhodžić (20,00), Ante Čačić (20,00) i Daniele De Rossi (25,00).

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.