IVAN KLASNIĆ Naš reprezentativac danas s Werderom kreće u novu sezonu Lige prvaka

Klasnić: Nema Klosea, tu sam ja

Foto: import
Klasnić: Nema Klosea, tu sam ja
13.09.2005.
u 17:05
Pogledaj originalni članak

Prvi Werderov strijelac u prošloj sezoni Lige prvaka bio je Ivan Klasnić, strašno je počeo sezonu u najrenomiranijem svjetskom klupskom natjecanju. Werder je tada bez mnogo problema prošao svoju skupinu i ušao među 16 najboljih. Onda je naletio na Lyon i teško stradao u dvije utakmice, s ukupno 2:10 oprostio se od europskih ambicija. Danas kreće u novu sezonu. I opet ima vrlo tešku skupinu, s Barcelonom, Panathinaikosom i Udineseom.

Važno ne izgubiti
- Nema veze, prošle sezone skupina je možda bila i teža, imali smo Inter, Valenciju i Anderlecht pa smo dobro prošli, imali smo samo jedan poraz i jednom smo remizirali (u oba slučaja s Interom, nap. a.) - mirno je, bez imalo uzbuđenja, pričao Ivan Klasnić.

Kuglice su na ždrijebu odlučile da Werder u prvom susretu skupine C ugošćuje Barcelonu.
- Ne uzbuđujem se, nema posebne nervoze. Ona je sigurno najbolja momčad naše skupine, ali nismo se previše opterećivali njome. Razmišljamo o svojoj igri, budemo li doista dobri, možemo do rezultata. Jasno da bi bilo lijepo početi pobjedom, ali u toj prvoj utakmici često je važno samo ne izgubiti.

Ne ljutim se
Nezgodno je što zbog  kartona neće biti Klosea?
- Pa što onda, njega nema, ali zato je Klasnić tu - samouvjereno će naš reprezentativac. Klasnić je tu kad je i o reprezentaciji riječ. No, sve manje igra u prvom Kranjčarovom sastavu. Pojavila se i priča da je nezadovoljan svojim statusom, da je ljutit.
- Moje je da u klubu igram dobro, tamo trebam pokazati da sam dobar, a stvar je našeg izbornika hoće li me staviti u momčad ili ne. Ne, ne ljutim se zbog toga što nisam bio u prvom planu - pomirljivo će Klasnić.

Mnogo će se teže pomiriti s remijem na Malti.
- Taj je rezultat doista katastrofalan, nismo očekivali da bi se to moglo dogoditi. Više smo se pribojavali Islanda, a onda neočekivano kiksali na Malti. No, i dalje je sve u našim rukama, s dvije pobjede izborit ćemo Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. U mnogim računicama nisu nužne ni obje pobjede iako ne razmišljam na taj način. Nikad se nisam bavio kalkulacijama.

Ako je rezultat na Malti bio katastrofalan, kakvi su nam tek bili navijači?
- Mogu reći da to nikad nisam doživio. S jedne strane mogu razumjeti razočaranje navijača. Bilo ih je stvarno mnogo, dugo su putovali, potrošili novac, a mi nismo uspjeli pobijediti. Ali ne mogu razumjeti divljanje. I to na Malti, u mirnoj zemlji u kojoj ni policija nije bila spremna na nerede, jer toga kod njih nikad nije bilo - zaključio je Klasnić.


Barceloni opet uloga favorita

Teško su Katalonci probavili ispadanje od Chelseaja već u osmini prošlosezonske Lige prvaka. U kojoj su, baš uz Chelsea, bili glavni favoriti za naslov europskog prvaka. Barca je pokleknula prva, potom i Chelsea. Ronaldinho ( na snimci) i škvadra kreću u novi pokušaj. Namijenjena im je uloga velikog favorita, ne samo u skupini s Werderom, Panathinaikosom i Udineseom nego i u borbi za Liverpoolova nasljednika. Trener Frank Rijkaard dovest će svoju jaku momčad, koju je doista lijepo gledati, prvo u Bremen. No, španjolsko je prvenstvo dosta kasno počelo, malo su toga odigrali, a Werder se zahuktao. Trebao bi to biti sudar favorita skupine C iako će bez obzira na rezultat Barca ostati među glavnim favoritima za naslov europskog prvaka.


Panathinaikos u Udinama

Udinese danas ima svoju premijeru u Ligi prvaka, taj talijanski klub nikad dosad nije stigao do najcjenjenijeg klupskog natjecanja. A čast da bude na toj promociji Udinesea imat će hrvatski četverolist. Tvrdoj momčadi trenera Sersa Cosmija suprotstavit će se Mario Galinović, Igor Bišćan, Anthony Šerić (na snimci) i Srđan Andrić. Taj je grčki klub prošle sezone ostao za bod kratak u odnosu na Arsenal i PSV, kao trećeplasirani oprostio se od Lige prvaka te nastavio u Kupu Uefe. Dojam je da će se baš s Udineseom ponovno boriti za to treće mjesto. (rj)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr