UOČI ŠKOTSKE

Ključni Dalićev igrač nije bio s momčadi na treningu. Jedan je preskočio vježbanje zbog ozljede

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Ključni Dalićev igrač nije bio s momčadi na treningu. Jedan je preskočio vježbanje zbog ozljede
09.10.2024.
u 21:30
Prije treninga, pred novinare su izišli Luka i Petar Sučić. Na početku je netko spomenuo prekrasan pogodak kojeg je Luka postigao za Real Sociedad protiv madridskog Atletica. Sjajan potez danima je bio glavna tema u našim ali i španjolskim medijima. Ipak se tako lijep pogodak ne viđa često, posebice kada se raspara mreža Jana Oblaka, jednog od najboljih svjetskih vratara.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je još jedan trening uoči utakmice sa Škotskom koja izabranike Zlatka Dalića u Ligi nacija očekuje u subotu. S momčadi opet nije bio Mateo Kovačić, a pričuvni vratar Dominik Kotarski trening je preskočio zbog problema s leđima. Prije treninga, pred novinare su izišli Luka i Petar Sučić. Na početku je netko spomenuo prekrasan pogodak kojeg je Luka postigao za Real Sociedad protiv madridskog Atletica. Sjajan potez danima je bio glavna tema u našim ali i španjolskim medijima. Ipak se tako lijep pogodak ne viđa često, posebice kada se raspara mreža Jana Oblaka, jednog od najboljih svjetskih vratara.

-  Slegli su se dojmovi, moj fokus sada je na reprezentaciji. Oblak mi je čestitao, bio je to fenomenalni gol, šteta što nismo pobijedili tu utakmicu, ali sretan sam što igram prvenstvo u Španjolskoj. Tamo je puno drugačiji nogomet nego u Austriji, gdje ima puno više trke i nabijanja lopte. Španjolska mi puno bolje odgovara, to se i vidi - rekao je Luka.

Usporedio je Luka svoj pogodak s onim kojeg je njegov bratić Petar zabio za Dinamo protiv Monaca.
- Oba su bila lijepa, vi ocijenite čiji je bolji. Čestitao sam mu na golu, gledao sam utakmicu, bio sretan što Dinamo vodi 2:0, ali mogu biti ponosni na bod. Odigrali su fantastičnu utakmicu protiv Monaca koji je trenutačno prvi u Francuskoj.
Petar je istaknuo:
- Naravno da ću reći da je moj bolji. Što Luka rekao? Da su oba sjajna... Normalno da jesu! To je sad iza nas, sretni smo zbog naših golova - kazao je dinamovac koji je zatim opisao kakav mu je rođak...

- Luka voli puno spavati i stalno je na mobitelu - rekao je Petar sa smiješkom.
Već je u ovoj fazi jasno kako španjolska liga itekako odgovara Luki, uostalom, navijači su ga već proglasili igračem mjeseca.
-  Tek mi je početak, tamo sam dva mjeseca. Puno mi znači taj izbor, samo da nastavim tako. Svi su me fenomenalno primili, dobro sam se uklopio u klubu. Zadovoljan sam početkom, ali nema stajanja, moram dalje raditi.
Dinamo će u sljedećem kolu igrati protiv Salzburga, kluba iz kojeg je Luka otišao u Sociedad u transferu vrijednom deset milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Naravno da ću navijati za mojeg bratića i Dinamo. Uvijek navijam za svaki hrvatski klub u Europi. Bodrit ću Dinamo protiv Salzburga i nadam se pobjedi! Petar je izvrstan dečko, radi i sluša...
Što bi volio uzeti od Petrovih igračkih vještina?
- Htio bih njegovu trku, svaku utakmicu pretrči 12-13 kilometara... Uf - komentirao je Luka.
- A ja bih uzeo sigurno njegovu lijevu nogu, ima snajper u toj nozi - dodao je Petar.
Obojica su pričala o nadolazećoj utakmici protiv Škotske.
-  Drago mi je da smo opet na okupu u reprezentaciji. Čekaju nas teške utakmice, pogotovo protiv Škotske, ali ćemo se pripremiti i to vrhunski odraditi. Škotska igra u čvrstom bloku, trebat će nam puno strpljenja. Brza dodavanja i igra bit će ključni za nas. Nadam se i prvijencu, tu sam već duže vrijeme, ako Bog da past će na Maksimiru - kazao je Luka.

Petar je u godinu dana postao jedan od najvažnijih igrača Dinama i izborio status reprezentativca.
- Pokušavam ostati miran, provodim vrijeme s obitelji. Sve se brzo događa, ali moram ostati na zemlji i još puno raditi. Ovo je tek početak, moram se poboljšavati u još puno toga. Želim ostati čvrsto na zemlji kako me ništa ne bi poljuljalo. Najdraže čestitke za gol došle su od najbližih. Od obitelji, djevojke... - zaključio je Petar. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.