KVALIFIKACIJE ZA EP

Kobne završnice! Grci do pobjede na Malti u 94.

Foto: 'JACK GUEZ'
Kobne završnice! Grci do pobjede na Malti u 94.
27.03.2011.
u 09:49
Osim što je Hrvatska poražena kod Gruzije u 90. minuti, Grčka je kod Malte slavila u 94.
Pogledaj originalni članak

Negdje smo se, dakle, doista zamjerili sreći. Kao da nije bilo dovoljno to što je Kobiašvili u 90. minuti uništio Bilićev jubilej te pogled na slavljenički osmijeh izbornika Temurija Ketsbaije koji je vratio sjećanja na 1997. i pogodak Dinamu u dresu Newcastlea u 120. minuti uzvrata 2. pretkola Lige prvaka. Uza sve to, još je i Grčka do pobjede došla pogotkom u 94. minuti i pretekla Hrvatsku na ljestvici!

Grci nikako nisu uspijevali probiti malteški bunker u La Valletti, šest minuta prije kraja ostali su bez isključenog Papastathopoulosa, ali Torosidis je u četvrtoj minuti nadoknade zabio za 0:1. Malteška je obrana izbacila loptu nakon jednog prekida, Giorgos Karagounis u očajničkom pokušaju "žabicom" vratio ju je pred gol, gdje ju je branič Olympiacosa u gužvi glavom ugurao u gol.

Pogodak je to koji je Grcima donio veliko slavlje i prvo mjesto na ljestvici. Izraelci su bili bez pobjede u posljednje tri utakmice, a sinoćnjim trijumfom (2:1) nad Letonijom oživjeli su svoje ambicije za plasman na Europsko prvenstvo.

Elyaniv Barda doveo je Izraelce u vodstvo u 16. minuti, izjednačio je Kaspars Gorkss u 62., a Celticov veznjak Biram Kayal konačan omjer postavio je u 81. minuti.

Sigurno će idućih dana splasnuti medijski pritisak na izbornika Luisa Fernandeza jer nacija opet sanja o prvom velikom natjecanju još od 1970. godine. Francuskog stručnjaka s izborničke funkcije Izraelci smjenjuju praktično još od njegova dolaska. A u Izrael je donio brojne repove iz svojih prijašnjih trenerskih angažmana, što im posebno smeta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.