POI U PARIZU

Komar izgubio za broncu, Presečan šesti, Sloup sedmi

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Komar izgubio za broncu, Presečan šesti, Sloup sedmi
02.09.2024.
u 23:45
Nakon što je "projurio" do polufinala sa četiri pobjede, Komar je nažalost, propustio obje prilike za osvajanje paraolimpijskog odličja.
Pogledaj originalni članak

Davor Komar ostao je na korak do medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu nakon što je susretu za broncu kategorije BC4 izgubio od Ukrajinca Artema Kolinka sa 3:4. Nakon što je "projurio" do polufinala sa četiri pobjede, Komar je nažalost, propustio obje prilike za osvajanje paraolimpijskog odličja.

Prvo je u jutarnjem dijelu programa izgubio u polufinalu od Britanca Stephena McGuirea sa 3:5, da bi i dvoboju za broncu izgubio i od Ukrajinca Kolinka. Počela su i atletska natjecanja za hrvatske paraolimpijce u Parizu. Hrvatske boje na POI u Parizu brani desetero paraatletičara, a prvi su na borilišta izašli Matija Sloup u bacanju kugle (F40), te Marijan Presečan u bacanju kugle (F53). Sloup je u kategoriji sportaša niskih rastom osvojio sedmo mjesto bacivši kuglu 10.25 metara što je njegov najbolji rezultat sezone.

Marijan Presečan je bio šesti u bacanju kugle u kategoriji F53 s rezultatom 7.05 metara. Nastupila je i mlada hrvatska paraplivačica Paula Novina (20) koja je zauzela 10. mjesto u kvalifikacijama utrke na 200 mješovito s rezultatom 2:55.74. Za finale je trebalo plivati najmanje 2:53.10, rezultat koji je ostvarila osmoplasirana Kineskinja Hui Zhu. 

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.