AKO BUDU SVI ZDRAVI

Komes: Hrvatska neće imati problema s Grcima

Foto: Igor Kralj/24 sata
Komes: Hrvatska neće imati problema s Grcima
09.02.2010.
u 10:41
Bilić je, izuzev rezultatski nevažnog poraza u Skoplju, pobjeđivao sve male i najmanje suparnike.
Pogledaj originalni članak

Ukrajina, koja je pod sumnjivim okolnostima srušila Englesku i došla u priliku da bude putnik na SP 2010., na kraju je u dodatnim kvalifikacijama kleknula pred Grcima koje već osam godina vodi Otto Rehhagel. Zvonko Komes, jedan od pomoćnika Ottmara Hitzfelda na klupi reprezentacije Švicarske, dva je puta rušio Grke na putu prema SP-u.

Taktički ih smiriti

– Nisam pristalica komentara da je Hrvatska u najlakšoj skupini, da će lako na SP. Iako, istina je da suparnici nisu vrhunska klasa – rekao je Komes.

Zanimaju nas Grci. U oba ciklusa Slaven Bilić nije uspio svladati Rusiju i Ukrajinu, koje su tu negdje po renkingu s Grčkom.

– Mene nisu impresionirali. Švicarska je slavila dva puta, čak nam je lakše bilo u Ateni. Riječ je o discipliniranoj momčadi, koja ima nekoliko jakih igrača na koje se oslanja. Treba s njom igrati pametno, taktički je proučiti te pas-igrom nadmudriti. Mislim da će Hrvatska, budu li svi igrači zdravi, na kraju bez problema biti prva – dodao je Komes.

Minsk je zalog za optimizam

Listajući pak spomenar Bilićevih utakmica s takozvanim malim i najmanjim reprezentacijama, doći ćemo do spoznaje da Hrvatska nije imala problema, da je u pravilu u tim dvobojima pobjeđivala. Tako je bilo s Izraelom u kvalifikacijama za Euro 2008. (dvije pobjede), pa i s Makedonijom od koje smo izgubili (0:2), no do poluvremena, kada smo saznali da putujemo u Austriju, imali smo aktivan rezultat (0:0).

U posljednjim kvalifikacijama takav nam je suparnik bila Bjelorusija, koja je negdje u rangu Letonije. I tada smo osvojili šest bodova, a u Minsku igrali smo odlično. To je zalog za optimizam. Hrvatsku je u Varšavi poljubila Fortuna, zahvaljujemo Szarmachu što je našu reprezentaciju poslao u skupinu F. U kojoj Hrvatska može i mora biti pobjednik!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LU
luena
11:18 09.02.2010.

zvonko Komes,nogometni guru...bilo bi ga dobro imati za kondicijskog trenera u reprezentaciji...Kako sad stoji po svemu sudeci da ide u Schalke04 kod Z.Solde...

LU
luena
11:35 09.02.2010.

Sta je .. ?? udri minuse bez imalo razmisljanja...u Njem.je cjenjen i trazen...Samo kod nas nase nista nama nevalja...Malo se informirat a poslije ako je potrebno i opravdano kritizirat...vidim nikad culi za njega niste,pa kao i bi niste vi ti koji redovito prate zbivnja u nogometu...Glavno je i najvaznije sve nase popljuvat....

OB
-obrisani-
11:53 09.02.2010.

....a narocito ako su vani.